Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

AΠΟ 20/9 ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΤΗΣ ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ

AΠΟ 20/9 ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ερχεται ο χαμαιλέοντας του σινεμά

Η βραβευμένη με δυο Οσκαρ αυστραλέζα σούπερ σταρ Κέιτ Μπλάνσετ, θα αιφνιδιάσει με τις μεταμορφώσεις της στο video project «Μανιφέστο» στο πλαίσιο του καθιερωμένου σινε-φεστινάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Η πασίγνωστη ηθοποιός ενσαρκώνει13 διαφορετικούς χαρακτήρες, ανθρώπους ποικίλων κοινωνικών, επαγγελματικών και αισθητικών κατηγοριών, οι οποίοι διαλέγονται δραματικά πάνω σε σπουδαία πολιτικά και καλλιτεχνικά μανιφέστα. Μια δασκάλα, μια παρουσιάστρια ειδήσεων, ένας άστεγος ρακοσυλλέκτης, ένας εργάτης, μια ροκ σταρ, μια νοικοκυρά και διάφοροι άλλοι εμφανίζονται με αντισυμβατικό τρόπο και δίχως «κανονική» αφηγηματική συνοχή στο project «Μανιφέστο» του διάσημου multimedia artist Γιούλιαν Ρόζεφελντ.

Οι απαγγελίες των «ηρώων» κυριαρχούσαν σε μια καλλιτεχνική εγκατάσταση η οποία έχει ταξιδέψει σε πολλά μουσεία του κόσμου. Το έργο αυτό εξελίχθηκε σε ένα θέαμα που θα μεταφερθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας. Τα διαφορετικά πρόσωπα της Μπλάνσετ προβάλλονται ταυτόχρονα σε ισάριθμες οθόνες, με τον θεατή να βομβαρδίζεται από παντός τύπου οπτικοακουστικά μηνύματα· από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» του Μαρξ και του Ενγκελς, μέχρι τους ντανταϊστές, την Pop Art και το «Δόγμα 95» του Λαρς Φον Τρίερ.  Το θέαμα φαντάζει σαν μια μοντέρνα Βίβλος –μπορεί και Βαβέλ– των πρωτοποριακών αναζητήσεων που συνθέτουν την πνευματική ταυτότητα του σύγχρονου κόσμου. Η Μπλάνσετ μέσα από τις αναπαραστάσεις εξερευνά τη σύσταση της τέχνης και την πολιτική της σημασία.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Sundance (19-29 Ιανουαρίου) και έχει διάρκεια 90 λεπτά.

 

 

 

*Νύχτε Πρεμιέρας από 20/9 στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ODEON OPERA 1 & 2, INTEΑΛ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture