Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σουπερλίγκ: Με το «δεξί» η ΑΕΚ - Δεν τα κατάφερε ο Παναιτωλικός

Σουπερλίγκ: Με το «δεξί» η ΑΕΚ - Δεν τα ...

Η Ένωση επιβλήθηκε με 2-0 των Αγρινιωτών στο άδειο ΟΑΚΑ

Το μυαλό στη ρεβάνς με τη Μπριζ (24/8) είχε η ΑΕΚ, όμως κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες το εμπόδιο του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της Super League. Με σκόρερ τους Αλμέιδα (14΄-πέναλτι) και Γιόχανσον (74΄) η Ενωση επικράτησε 2-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλμέιδα (28΄) και του Μάρκος Πάουλο (48΄).

Η εικόνα της Ενωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιεικώς τραγική. Το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι μέχρι το σημείο εκείνο δεν είχε δημιουργήσει ούτε... μισή ευκαιρία.

Πώς προηγήθηκε; Κυρίως λόγω του άτσαλου τρόπου παιχνιδιού του Μάρκος Πάουλο ο οποίος «ποδοπάτησε» τον Τρίστασον μέσα στην περιοχή και υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφύγει. Ο Ούγκο Αλμέιδα ανέλαβε την εκτέλεση στο 14΄ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 26 Φεβρουαρίου και μετά από 11 αγώνες «αφλογιστίας».

Ομως η ΑΕΚ ήταν κάκιστη και γλύτωσε «στο τσακ» την ισοφάριση στο 25΄ όταν ο Ανέστης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μόραρ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμέιδα αποβλήθηκε για χτύπημα στον Χαντάκια και το ματς... στράβωσε οριστικά για τους γηπεδούχους.

Ο Ανέστης κρατούσε γερά (εντυπωσιακή επέμβαση στο 30 σε «οβίδα» του Ρόσα) αλλά το 4-4-1-1 του Χιμένεθ (που μετά την αποβολή έγινε 4-2-2-1 με τους Μάνταλο και Τρίστασον πίσω από τον φορ Κλωναρίδη) έμπαζε από παντού.

Αδύναμοι κρίκοι ήταν ο Λόπες στην άμυνα και ο Αϊντάρεβις στο κέντρο, ενώ οι Κλωναρίδης, Τρίστασον δεν προσέφεραν τίποτα επιθετικά. Δεμένα ήταν τα χέρια του Χιμένεθ καθώς με τόσους τιμωρημένους (Σιμόες, Γαλανόπουλος, Βράνιες, Χριστοδουλόπουλος) και τραυματίες (Γιακουμάκης) δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι δραστικά.

Παρόλα αυτά ρίσκαρε με δύο αλλαγές στην ανάπαυλα (Πατίτο Ροντρίγκες, Λιβάγια. Ωστόσο ήταν μια νέα ανοησία του Μάρκος Πάουλο που βοήθησε την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 48΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μάνταλο στο χώρο του κέντρου.

Στα ίσια πλέον οι δύο ομάδες με τον Μάνταλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 54΄ να «τελειώσει» το ματς, ενώ απείλησε με εξοχο σουτ (άουτ) και στο 63΄. Στο 74΄ η ΑΕΚ πέτυχε το 2-0 με γκολ του Γιόχανσον, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά στη συνέχεια (κι αφού είχε «αποφανθεί» το τηλεοπτικό replay) ο διαιτητής έδειξε σέντρα!

Προφανώς επρόκειτο για μία άτυπη χρησιμοποίηση του VAR (Video Assistant Replay) παρότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα! Ο Σουηδός σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τον Μάιο του 2016, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του, τέσσερις ημέρες πριν την κρίσιμη ρεβάνς με τη Μπριζ για το Europa League.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (80΄ Βινίσιους), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Τρίστασον (46΄ Πατίτο), Αλμέιδα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16΄ λ.τρ. Μαρινάκης), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ντίας (69΄ Μάζουρεκ), Κλέζιο, Ρόσα (60΄ Μπράβο), Μόραρ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπερλίγκ: Ξεκίνημα του Ολυμπιακού με «τεσσάρα»


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports