Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία του Μ. Χατζηγιάννη με ελεύθερη είσοδο στους εορτασμούς του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στον Δήμο Θέρμου

Συναυλία του Μ. Χατζηγιάννη με ελεύθερη ...

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Αυγούστου 2017, στις 22.15

To γραφικό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι ιδιαίτερα μακριά από την Πάτρα ενώ πολλοί που κατάγονται από την περιοχή ζουν μόνιμα και εργάζονται στην Πάτρα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Θέρμου διοργανώνει εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Οι εκδηλώσεις αυτές χωρίζονται σε δύο ενότητες, στις θρησκευτικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στις φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θ’ αρχίσουν την Τετάρτη 16 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά, ο Δήμος θέλει να αναδείξει τα μοναστήρια της περιοχής του, δηλαδή την θρησκευτική και ιστορική αξία του καθενός και την σημασία τους για τον τόπο σε βάθος χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, δεδομένου ότι ο δήμος προσπαθεί να πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες στην πόλη και την περιοχή. Μάλιστα κάποιες από αυτές είναι ξεχωριστές λόγω και των ονομάτων που μετέχουν, όπως η συναυλία του δημοφιλούς ερμηνευτή και τραγουδοποιού Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 22 Αυγούστου 2017 στο Θέρμο στις 22.15, αλλά και της ελεύθερης εισόδου που αποτελεί επιπλέον κίνητρο για την προσέλκυση θεατών και εκτός δήμου, ακόμη και θεατών από κοντινούς νομούς και μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα και άλλες.

Μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη θα εμφανιστεί και η Νεκταρήλια Τσομπάνογλου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου. Δήμαρχος είναι ο Σπυρίδων Κωνσταντάρας.

Το θρησκευτικό πρόγραμμα προς τιμήν του Πολιούχου της περιοχής, Εθνομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (24.8.1779) περιλαμβάνει στις 23 και 24/8 ιερές ακολουθίες όπου θα συγχοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Διαβάστε ακόμα:

O Μιχάλης Χατζηγιάννης κάνει καλοκαιρινή περιοδεία και θα έρθει και Πάτρα αρχές Σεπτέμβρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture