Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θ' ανοίξει πάλι το Ιντεάλ; Παραγγέλθηκαν 120 καθίσματα για την αίθουσα

Πάτρα: Θ' ανοίξει πάλι το Ιντεάλ; Παραγγ...

Από την Ισπανική εταιρεία Oysho που νοίκιασε το χώρο

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 αναμένεται να ανοίξει το κατάστημα της Ισπανικής εταιρείας Oysho ενδυμάτων και γυναικείων εσωρούχων που θα στεγαστεί στο Ιντεάλ στο κάτω μέρος της οδού Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα. Η εταιρεία όπως διαβάσαμε, είναι μέλος του ομίλου Inditex, ιδρύθηκε το 1977 ως Confecciones Noite στο Arteixo στη Γαλικία και διατηρεί κι άλλα καταστήματα στην Ελλάδα όπως στο The Mall και στο Golden Hall στην Αθήνα.

Ο χώρος του ιστορικού Ιντεάλ που ευτυχώς θα «ξαναζωντανέψει» μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, θα φιλοξενήσει την Oysho ενώ η ενδιαφέρουσα πληροφορία που μάθαμε, είναι ότι από τους Ισπανούς επιχειρηματίες και προφανώς τον Έλληνα αντιπρόσωπο, δόθηκε η εντολή να εξοπλιστεί εκ νέου η κινηματογραφική αίθουσα του Ιντεάλ που βρίσκεται στον α’ όροφο, στο σημείο του αλλοτινού εξώστη του θρυλικού Ιντεάλ με τον έναν αιώνα ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα αγοράστηκαν 120 καθίσματα που τοποθετούνται στην αίθουσα ώστε μαζί και με τις ηχητικές εγκαταστάσεις να είναι και πάλι λειτουργική. Ωστόσο άγνωστο παραμένει και αδιευκρίνιστο αν πράγματι η αίθουσα θα λειτουργήσει και πάλι ή αν θα χρησιμοποιείται από την Ισπανική εταιρεία ως πολυχώρος εκδηλώσεων, προβολών, κ.α. Αυτό θα φανεί στην πορεία.

Μένουμε πάντως στο θετικό στοιχείο της υπόθεσης ότι το όμορφο και διατηρητέο βάσει απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού κτίριο του Ιντεάλ ξανανοίγει σύντομα και με την αίθουσα του στον α’ όροφο να διατηρεί την αξία και σημασία της, έστω κι αν κατά το παρελθόν χάθηκε η ευκαιρία από τη Δημοτική αρχή να έχει προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη του χώρου και να έχει προβεί στην ανακήρυξη της αίθουσας σε Δημοτικό κινηματογράφο της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ανοίγει νέο κατάστημα στη θέση του "Ιντεάλ"- Αναζητά προσωπικό -ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture