Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ «ΜΥΚΟΝΟΣ –ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΘΡΥΛΙΚΑ ΜΠΑΡ «ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ», ΓΥΜΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΟ ΣΕΞ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ «ΜΥΚΟΝΟΣ –ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» ΚΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οσα έζησε ο dj

Το βιβλίο «Μύκονος- Μια μυθολογία» δεν είναι ένα –ακόμα- «καθωσπρέπει» ανάγνωσμα αναπόλησης. Γραμμένο με αφοπλιστικά βιωματικό τρόπο, σε οδηγεί στα άδυτα θρυλικών νυχτερινών μαγαζιών του νησιού τις «έξαλλες» δεκαετίες του ’70 και ’80 ή στις παρθένες τότε παραλίες των γυμνιστών μέσα από … ακατάλληλες σκηνές σεξουαλικής ελευθερίας. Ο βετεράνος dj και πρώην επιμελητής του φωτογραφικού αρχείου της «Ελευθεροτυπίας» Αντώνης Μακραντώνης μεταδίδει με «αφτιασίδωτη», κινηματογραφική αμεσότητα συμβάντα και προσωπικές του «περιπέτειες» έχοντας ζήσει τα ενδότερα μιας μοναδικής εποχής γεμάτης από πρωτοποριακές μουσικές, ιστορικά πάρτι και εφήμερες περιπτύξεις.

Στο εξώφυλλο ελληνικό μπλε και γυμνά γυναικεία οπίσθια. Ποιος να αντισταθεί στο πρώτο εν Ελλάδι πολυεθνικό crowd με τις drag queen, τις διψασμένες για έρωτα τουρίστριες, τις star αφίξεις  και το αχαλίνωτο κλίμα  μέσα σε Windmill, T.K.'s, Pierro's, Remezzo, Μούσες, Paradise bar-disco; Ποιος να αδιαφορήσει σε  ατέλειωτα ξενύχτια, χρυσαφένια μπάνια και μαγικές ψαριές σε έναν παράδεισο ανέπαφο από το σημερινό κοσμικό «χρηματιστήριο», τη δίψα για αναγνωρισιμότητα και τα social media; Η Μύκονος του τότε διέθετε τους δικούς της κοινωνικούς κανόνες μακριά από τα ηθικά πρέπει της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας. Απέκτησε τους δικούς της πρωταγωνιστές στο χώρο της διασκέδασης, που «έχτισαν» με τόλμη τη φήμη της. Στις σελίδες του «Μύκονος- Μια μυθολογία» Τζάγκερ, Νουρέγιεφ, Χερμπ Ριτς, Roxy Music είναι στο παρασκήνιο.

 

Οι Εκδόσεις Ελευθερουδάκη που κυκλοφόρησαν το βιβλίο, το παρουσιάζουν ως «αυτοβιογραφικό χρονικό στην ελευθεριάζουσα Μύκονο, ως ένα βιβλίο που θα συζητηθεί, γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο από αυτόπτη μάρτυρα». Και πραγματικά όσοι βαρεθήκατε να γυρίζετε πίσω στο παρελθόν του νησιού μέσα από «άλμπουμ» διασημοτήτων διαβάστε το ασυζητητί.

Αύγουστος 1974. Ο συγγραφέας στη Μύκονο (από το αρχείο του)

Αύγουστος 1974. Ο συγγραφέας στη Μύκονο ...

Αύγουστος 1974. Ο συγγραφέας στη Μύκονο (από το αρχείο του)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View