Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πολλοί σινεφίλ παρακολούθησαν τα φιλμ "Μικροί κύριοι" και "Το κρύο της Τραπεζούντας"

Πάτρα: Πολλοί σινεφίλ παρακολούθησαν τα ...

Στο νότιο πάρκο και στο παλιό Αρσάκειο αντίστοιχα

Με επιτυχία έγιναν και οι δύο προβολές του Δημοτικού Κινητού κινηματογράφου της Πάτρας 2017, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Αυγούστου. Στο χώρο του γκαζόν, πλησίον της παιδικής χαράς στο Νότιο Πάρκο, στην Ακτή Δυμαίων, και πλάι σχεδόν στη θάλασσα, παρουσία κοντά 300 σινεφίλ, προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, το Αμερικάνικο ανεξάρτητο φιλμ «Μικροί κύριοι» του Άιρα Σακς, μία κοινωνική και επίκαιρη ταινία με τον Γκρεγκ Κινίαρ, την Jennifer Ehle και την Παουλίνα Γκαρσία, γνωστή από την Χιλιανή ταινία «Gloria» του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Η Γκαρσία που είχε και μία συγκινητική σκηνή στο φιλμ, υποδυόταν μία μοδίστρα με ένα μαγαζάκι ρούχων στο Μπρούκλυν της Ν. Υόρκης που θα έρθει σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, όταν εκείνος μετά τον θάνατο του πατέρα του, συμφωνεί με την αδελφή του, λόγω και των στενών οικονομικών, να ζητήσει αύξηση του ενοικίου.

Εκ των παραγωγών του φιλμ του Άιρα Σακς, ήταν και ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος της Faliro House. Το φιλμ διένειμε στις αίθουσες η Neo Films.

Αρκετοί σινεφίλ, πάνω από διακόσιοι έσπευσαν και το Σάββατο 5/8 στο παλαιό Αρσάκειο, στην οδό Μαιζώνος όπου είδαν μία δραματική ταινία παραγωγής 2016 από την Τουρκία, με τίτλο "Το κρύο της Τραπεζούντας" σε σκηνοθεσία Μουσταφά Καρά με τους Χαϊντάρ Σισμάν, Χανιφέ Καρά, Νουράι Γιεσιλαράζ. Το αξιόλογο αν και λίγο αργό φιλμ εκτυλισσόταν στα βάθη της πιο «πρωτόγονης» ανατολικής Τουρκίας.

Παρών και στις 2 προβολές ήταν και ο Νίκος Καββαδίας, υπεύθυνος του Δημοτικού κινητού κινηματογράφου. Οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

Θα ακολουθήσει ένα χρονικό διάλειμμα και η επανέναρξη των θερινών προβολών που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, έχει οριστεί για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη με την ταινία «Δολοφονικά αμαξίδια» που είχε προβληθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture