Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Κομποχόλη πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Κομποχόλη π...

Μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος και η Αναστασία Δημητροπούλου

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Δημήτρη Κομποχόλη, φιλολόγου και τακτικού αρθρογράφου της εφημερίδας «Η Γνώμη» έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2017 με επιτυχία στην πόλη της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο βιβλιοκαφέ Adagio.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση για να χαιρετίσει και να συγχαρεί τον νεαρό συγγραφέα. Το βιβλίο προλόγισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος Παναγιώτης ενώ με τον συγγραφέα συνομίλησε η φιλόλογος Αναστασία Δημητροπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος του Lepantotv Αλέξανδρος Κογκόλης.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το βιβλίο του συγγραφέα, με την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός. Εξήρε τη συγγραφική δεινότητα και μίλησε για την ανάγκη οι νέοι να ενασχοληθούν με τις τέχνες, οι οποίες εξευγενίζουν τη ψυχή.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα κείμενα του Δ. Κομποχόλη είναι συνυφασμένα με το ένδοξο αρχαιοελληνικό παρελθόν της διανόησης και της Τέχνης, και μοιάζουν να λειτουργούν ως αντίδοτα στη λήθη της εποχής μας. Ως εκπαιδευτικός ο ίδιος θα επισημάνω κυρίως τη θεματική του που κοιτάζει κυρίως το άγχος και τον προβληματισμό μιας νέας γενιάς επιστημόνων που βιώνουν εκτός από την κοινωνικοοικονομική κρίση, κυρίως και μια κρίση ιδανικών και αξιών. Ανιχνεύει με διεισδυτική ματιά τις αδυναμίες μας ως κοινωνία, την παρακμιακή νοοτροπία και τις παρασιτικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις. Εδώ κατά τη γνώμη μου έγκειται και η αξία του βιβλίου».

Ο Αλέξανδρος Κογκόλης σε ρόλο συντονιστή, αφού αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα, έδωσε τον λόγο στην κεντρική ομιλήτρια, φιλόλογο Αναστασία Δημητροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Στο βιβλίο αυτό ο Δημήτρης Κομποχόλης καταγράφει τις εικόνες μιας θάλασσας που όσο υπνωτίζει, άλλο τόσο εξαγνίζει, συλλέγει τη φωτιά από τους βωμούς του παρελθόντος παρακάμπτοντας τις στάχτες και μελετά όλα εκείνα τα ιδανικά που δε μπορείς ποτέ να τα αγγίξεις με τα ακροδάχτυλά σου. Μα σαν τον ναυτικό που διασχίζει την έρημο των κυμάτων, επιλέγεις ποια θα ακολουθήσεις για να φτάνεις κάθε φορά στον προορισμό σου».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο ίδιος ο συγγραφέας, Δημήτρης Κομποχόλης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη η κοινωνία και ειδικότερα οι νέοι να στραφούν στους διανοητές της αρχαιότητας, τους φωτεινούς λογοτέχνες, τους δασκάλους του πνεύματος για να λάβουν ένα κομμάτι από τη σοφία τους και όντες προικισμένοι να συνεισφέρουν στον πνευματικό αγώνα για την ανόρθωση του γένους. Μέσα από την προσέγγιση αυτή θα επέλθει μία πνευματική άνθιση, η οποία θα συμπαρασύρει σε μία γενικότερη ανάπτυξη και θα αποτελέσει το ανάχωμα για την αναχαίτιση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Το Υ.Γ. που διάβασε από το βιβλίο του συγκίνησε: «Οι ωραίοι νέοι είναι πολλοί και αυτοί αποτελούν τη μόνη ελπίδα μιας κοινωνίας που έχει προσκολληθεί σε σαθρές νοοτροπίες. Τους νέους αυτούς μη τους φοβάστε, να τους χαίρεστε και κάποτε με το φως της καθαρότητας της ψυχής τους θα φωτίσουν την οικουμένη. Έως τότε υπομονή..».

Μετά το τέλος της παρουσίασης δέχτηκε τις ευχές των παρόντων και υπέγραψε βιβλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture