Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε στα 72 του χρόνια του o Αμερικανός ηθοποιός Τζον Χερντ - Είχε παίξει και στο φιλμ "Μιλάγκρο, η γη της σύγκρουσης"

Έσβησε στα 72 του χρόνια του o Αμερικανό...

Ο πιο γνωστός του ρόλος ήταν του πατέρα του Μακόλεϊ Κάλκιν στα φιλμ "Home Alone - Μόνος στο Σπίτι"

Συγκίνηση στους σινεφίλ προξένησε η δυσάρεστη είδηση που έγινε γνωστή ότι πέθανε στις 21 Ιουλίου 2017, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τζον Χερντ.

Είχε υποδυθεί τον πατέρα του Μακόλεϊ Κάλκιν στις εμπορικές και δημοφιλείς ταινίες «Home Alone», είχε επίσης παίξει στο «Big» το 1988 με τον Τομ Χανκς και την Ελίζαμπεθ Πέρκινς αλλά και στο δραματικό φιλμ «Beaches – Οι Φίλες» το 1989 με την Μπέτι Μίντλερ.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, το άψυχο σώμα του Χερντ ανακάλυψε μια καθαρίστρια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου και έμενε μετά από ανάρρωση από μια εγχείρηση στην πλάτη του. Αμέσως η ίδια κάλεσε την αστυνομί, ωστόσο λίγο αργότερα απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Γνωστοί σκηνοθέτες όπως ο Κρίστοφερ Μακ Κουάιρι ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στο Twitter, όπως έγραψε το flix.gr.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το έγκυρο Variety, ο γεννημένος τον Μάρτιο του 1945 στην Washington, D.C., John Heard ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο σε παραστάσεις του off-Broadway. Ο πρώτου σημαντικός ρόλος ήταν στην ρομαντική κομεντί  “Chilly Scenes of Winter” το 1979. Άλλοι σημαντικοί ρόλοι του ήταν  στα φιλμ “Cutter’s Way” το 1981 πλάι στον Τζεφ Μπρίτζες, «Η Αγριόγατα – Cat People» το 1982 όπου υποδύθηκε τον εραστή της Ναστάζια Κίνσκι, “After Hours – Μετά τα Μεσάνυχτα” του Μάρτιν Σκορσέζε το 1985 όπου έπαιξε έναν bartender, τον Tom Schorr και στο «Ταξίδι στο Μπαούντιφουλ» το 1986 όπου τιμήθηκε με Όσκαρ η γηραιά ηθοποιός Τζέραλντιν Πέιτζ.

Το 1988 συμμετείχε στο εξαιρετικό φιλμ του Ρόμπερτ Ρέντφορντ “The Milagro Beanfield War – Μιλάγκρο η γη της σύγκρουσης» που είχε προβληθεί και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

Απ’ όσο θυμόμαστε, είχε κάνει στην συγκεκριμένη ταινία που είχε γυριστεί στο Νέο Μεξικό, τον Τσάρλι Μπλουμ, δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας και είχε αρκετές σκηνές με την Βραζιλιάνα ηθοποιό Σόνια Μπράγκα (η Μπράγκα είχε υποδυθεί την Ρούμπι Αρτσουλέτα που βοήθησε τον Τζον Μόντραγκον να ποτίσει κρυφά το χωράφι του, το οποίο μαζί και με άλλες εκτάσεις απειλούσε να καταπατήσει και να εξαφανίσει μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία).

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Τζον Χερντ είχε εμφανιστεί και στα φιλμ “Awakenings - Ξυπνήματα” πλάι στους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, «Διπλή ταυτότητα - Deceived» με την Γκόλντι Χον και "The Pelican Brief" πλάι στους Ντενζέλ Ουάσινγκτον και Τζούλια Ρόμπερτς, ενσαρκώνοντας έναν πράκτορα του FBI.

Ο Χερντ δούλεψε και στην τηλεόραση, σε σειρές όπως το «Miami Vice», το «MacGyver» και στη διάσημη σειρά «The Sopranos» του ΗΒΟ, για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Emmy, όπως έγραψε το flix.gr.

Στην προσωπική του ζωή είχε κάνει τρεις γάμους (μάλιστα ο γάμος του με την ηθοποιό Μάργκο Κίντερ κράτησε ελάχιστα) και είχε αποκτήσει μία κόρη κι ένα γιο. Ο γιος του Μαξ, όπως διαβάσαμε έφυγε από τη ζωή το 2016, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Eπιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Με τη Σόνια Μπράγκα σε σκηνή από το "Μιλάγκρο, η γη της σύγκρουσης".

Με τη Σόνια Μπράγκα σε σκηνή από το &quo...

Με τη Σόνια Μπράγκα σε σκηνή από το "Μιλάγκρο, η γη της σύγκρουσης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture