Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Η Εθνική γυναικών για την πρώτη νίκη κόντρα στο Καζακστάν

Πόλο: Η Εθνική γυναικών για την πρώτη νί...

Σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης έχει σήμερα η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, που αντιμετωπίζει στις 2:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) το Καζακστάν, για τη 2η αγωνιστική της Α΄ φάσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθός του Γιώργου Μορφέση στον ελληνικό πάγκο είναι η Αγγελική Γερόλυμου.

Μετά τη χθεσινή ήττα (9-7) από τη Ρωσία, η νίκη επί του «πιο αδύναμου κρίκου» του Δ΄ ομίλου είναι μονόδρομος για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη Β΄ φάση και να διεκδικήσει, την Πέμπτη κόντρα στην Αυστραλία, τη δεύτερη θέση που θα της φέρει έναν βατό αντίπαλο στο χιαστί ματς για πρόκριση στην οκτάδα.

Μάλιστα, αν οι «στίνγκερς» του Σάκη Κεχαγιά νικήσουν σήμερα τη Ρωσία, η εθνική θα έχει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση. Το Καζακστάν έχει σχεδόν μόνιμη παρουσία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα γυναικών, χωρίς όμως κάποια διάκριση, καθώς το καλύτερο πλασάρισμά του ήταν η όγδοη θέση που κατέλαβε το 2001 στη Φουκουόκα.

Η ελληνική ομάδα έχει επικρατήσει και τις τέσσερις φορές που αντιμετώπισε τις Ασιάτισσες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ η συνολική προϊστορία καταγράφει 12 νίκες της εθνικής σε 18 αγώνες (2 ισοπαλίες και 4 ήττες). Στην πρεμιέρα, το Καζακστάν ηττήθηκε εύκολα από την Αυστραλία με 16-4.

Στη συγχρονισμένη κολύμβηση, η εθνική μετέχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ομαδικού, επιδιώκοντας καταρχήν να κρατήσει την ένατη θέση του χθεσινού προκριματικού και -ει δυνατόν- να διεκδικήσει θέση στην οκτάδα.

Στις 8 μ.μ. θα αρχίσει ο προκριματικός στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου, με τη συμμετοχοή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Εβελίνας Παπάζογλου. Μετέχουν συνολικά 43 χώρες και οι 12 που θα προκριθούν στον τελικό της Πέμπτης (20/7) αναμένεται να γίνουν γνωστές λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Στη λίμνη Μπάλατον, τέλος, θα διεξαχθεί σήμερα στις 11 π.μ. το αγώνισμα των 10χλμ. ανδρών στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. Γιώργος Αρνιακός και Αστέριος Δαλδόγιαννης θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό, σε μία κούρσα όπου συμμετέχουν συνολικά 65 αθλητές, μεταξύ των οποίων η «αφρόκρεμα» του open water.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας η Εθνική ομάδα Γυναικών

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports