Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Anne Carrere μετέφερε το πνεύμα της Piaf στο Πατρινό κοινό - Χόρεψε μέχρι και ταγκό στη σκηνή με έναν θεατή

H Anne Carrere μετέφερε το πνεύμα της Pi...

Εκδηλωτική και με εξαιρετική φωνή, χειροκροτήθηκε θερμά από τους Πατρινούς

To πνεύμα της Εντίθ Πιάφ, της σπουδαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας που την αποκαλούσαν «το σπουργιτάκι» βρισκόταν στην σκηνή και στις κερκίδες του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε μέσα από την παρουσία και ερμηνεία της Anne Carrere σ’ ένα μοναδικό tribute στην Πιάφ που ενθουσίασε το Πατρινό κοινό, το οποίο έδωσε ζωηρό παρών.

Οι θεατές ήταν περισσότεροι την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο υπολογίζεται πως τουλάχιστον εξακόσιοι θεατές χειροκρότησαν τη δίωρη συναυλία της Anne Carrere και των τεσσάρων μουσικών που τη συνόδευαν.

Η παράσταση «Piaf The Show» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, πρωτοστήθηκε το 2015 με αφορμή την 100η επέτειο από τη γέννηση της Πιάφ που έφυγε από τη ζωή το 1963. Στο Ηρώδειο όπως ακούσαμε από μουσικόφιλους θεατές, η παράσταση περιελάμβανε και βίντεο με εικόνες και αποσπάσματα από την ζωή της Πιάφ. Στην Πάτρα δεν είδαμε κάτι τέτοιο και ήταν μεγάλη παράλειψη ότι στην σκηνή δεν υπήρχε έστω μία φωτογραφία της αξέχαστης Πιάφ να δεσπόζει μιας και το πρόγραμμα της Anne Carrere που η εφημερίδα Le Parisien έχει κολακευτικά γράψει ότι «ο κόσμος την αποκαλεί Πιάφ», ήταν εξ ολοκλήρου γεμάτο με τραγούδια της κορυφαίας αυτής μορφής του γαλλικού και ευρωπαικού τραγουδιού με μόνη εξαίρεση το κομμάτι «Όμορφη πόλη (θα γίνεις δικιά μου)» του Μίκη Θεοδωράκη που τιμητικά είπε στο ανκόρ η Anne Carrere λόγω της παρουσίας της και περιοδείας της στη χώρα μας.

Κάποιοι ακόμα επισήμαναν και την απουσία υπέρτιτλων στα ελληνικά ειδικά για τα τραγούδια του α’ μέρους (όταν η Πιάφ ακόμα ήταν άγνωστη και τραγουδούσε στη Μονμάρτη και στους δρόμους του Παρισιού).

Τα θετικά ωστόσο της παράστασης αυτής αφιέρωμα στην Πιάφ ήσαν πολλά. Κατ’ αρχάς η Αν Καρέρ προσέγγισε με σεβασμό, ωραία φωνή και πολύ λεπτομέρεια στην έκφραση και στις θεατρικές κινήσεις της Πιάφ, την μεγάλη Γαλλίδα σταρ. Στο α’ μέρος εμφανίστηκε με μπερεδάκι στο κεφάλι, με φόντο ένα παγκάκι, ένα φανοστάτη, ένα μπαράκι με κρασί και τέσσερα ποτήρια ενώ στο β’ μέρος ήταν πλέον η…Πιάφ των μεγάλων επιτυχιών όπως του Padam padam ή του La vie en rose και του Je ne regrette rien, γι’ αυτό και εμφανίστηκε με μαύρο αμπιγιέ φόρεμα εξώπλατο, γόβες και τα μαλλιά πιασμένα κότσο.

Η Anne Carrere κέρδισε το Πατρινό κοινό πέρα από την ερμηνεία της και για έναν επιπλέον λόγο, για την ζεστή επικοινωνία της και για την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της με άνδρες από το κοινό. Δεν δίστασε να κατέβει ανάμεσα στο κοινό και να τραγουδήσει στην αγκαλιά ενός εκ των θεατών, να του χαιδέψει τα μαλλιά και να του δώσει ένα γρήγορο τρυφερό φιλί ή σε άλλη περίπτωση να ανεβάσει στη σκηνή έναν άλλον άνδρα και να χορέψουν ταγκό ή να τον βάλει σε μία καρέκλα δίπλα της και να φλερτάρουν.

Συμπτωματικά οι δύο εκ των κυρίων που για λίγα λεπτά έγιναν συμπρωταγωνιστές της Anne Carrere – Εντίθ Πιάφ έτυχε να είναι γνωστοί Πατρινοί, ο έμπορος Θανάσης Μανθόπουλος και ο γιατρός και πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Ακόμα η Καρέρ προσπάθησε να μιλήσει και στα ελληνικά λέγοντας για παράδειγμα «είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ μαζί σας», την παραξένεψε ο ήχος της καμπάνας του Παντοκράτορα και γενικά ήταν πολύ εκδηλωτική με το κοινό που συμμετείχε και το απολάμβανε κι ας μην όπως είπαμε, δεν καταλάβαινε τα λόγια σε πολλά από τα τραγούδια.

Σίγουρα ήταν μία συναυλία αντάξια του τίτλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Και κάτι ακόμα, είχε εξαιρετικό ήχο και φωτισμό!

Η Anne Carrere μετά το τέλος της συναυλίας στην είσοδο του Αρχαίου Ωδείου πολύ φιλική υπέγραψε το cd της και αφίσες της εκδήλωσης και έβγαλε φωτογραφίες με όσους της το ζήτησαν.

Επιμέλεια - Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Οι φωτ. είναι από την παράσταση της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2017, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture