Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το τριήμερο 14 με 16 Ιουλίου "Τα Παραμύθια της Νερομάνας"

Πάτρα: Το τριήμερο 14 με 16 Ιουλίου &quo...

Με τη διοργανωτική σφραγίδα του Πολύεδρου

Για μία ακόμη χρονιά το Πολύεδρο διοργανώνει Τα Παραμύθια της Νερομάνας. Οι εκδηλώσεις  ξεκινούν αυτή τη Παρασκευή 14  Ιουλίου και μέχρι την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 το Πολύεδρο προσκαλεί το κοινό να ξετυλίξει μαζί την κόκκινη κλωστή των παραμυθιών και της παράδοσης μας.

Με αφετηρία το Πολύεδρο την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα αρχίζουμε με «παραμύθια στην αυλή μας » και αφηγήτριες τη Γεωργία Καρκάνη και τη συγγραφέα Παναγιώτα Σμυρλή, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου το κουβάρι θα μας οδηγήσει στη Νερομάνα της Κρήνης, πάνω από το Σαραβάλι στις 7 το απόγευμα όπου θα αφηγηθεί η Γεωργία Καρκάνη το παραμύθι «Σύρε να βρείς τη τύχη σου» και η Ιωάννα Αραμπατζή «Το χρυσόμαλλο αρνί» παραδοσιακό ηπειρώτικο παραμύθι  Θα ακολουθήσει θεατρική ψυχαγωγική δράση από την ομάδα της Ελένης Βασιλοπούλου στη πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή τα Παραμύθια της Νερομάνας μαζί με αφηγητές, μουσικούς και εμψυχωτές, θα ανηφορήσουν στο Άνω Καστρίτσι. Στη Νερομάνα του χωριού, μικρά και μεγάλα παιδιά από 4 έως 104 ετών θα ακούσουν αφηγήσεις από τη Σύλβια Βενιζελέα και τη Γεωργία Καρκάνη.

Η παράσταση αφήγησης παραμυθιών "Περιβόλια και δάση, στων παραμυθιών την άκρη..." από τη Σύλβια Βενιζελέα, που επιλέγει ιστορίες από την προφορική παράδοση των λαών του κόσμου, γίνεται με τρόπο άμεσο και παραστατικό. Όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε τους ήρωες των ιστοριών της, θα διαβούμε τον κόσμο, και θα περάσουμε από περιβόλια και δάση, θ' ανέβουμε ως τον ουρανό, θα συναντήσουμε πλάσματα αλλόκοτα, θα πούμε παραμύθια που ταξιδεύουν το νου και την καρδιά.

«Δρόμο παίρνουν…δρόμο αφήνουν…» οι ήρωες των παραμυθιών της Γεωργίας Καρκάνη κι εμείς ξωπίσω τους, μαζί τους, μέσα στο φως του δειλινού, κάτω απ τα πλατάνια της Νερομάνας.

Σύντομες αφηγήσεις θα κάνουν όσοι από τους παρευρισκόμενους θέλουν να συμμετέχουν.

Θα ακολουθήσουν κεράσματα, φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί και φέτα, φρούτα και λαχανικά από τα περιβόλια του χωριού, όλα  προσφορά από ντόπιους κατοίκους.

Η γιορτή θα κλείσει με τη συναυλία «δύση και ανατολή» από την Ιόνια ορχήστρα στην κεντρική πλατεία του Άνω Καστριτσίου. Θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα.

Οι εκδηλώσεις στο Καστρίτσι γίνονται σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων Άνω Καστριτσίου και στην Κρήνη σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κρήνης.

Χορηγοί:

Εταιρεία Καποτάς Α.Ε, Caravel ζαχαροπλαστική, OPTICAL AREA Xρ. Σπυρόπουλος,  Sugar Art K. Αποστολόπουλος, Rio Gusto.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture