Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 VETIVER

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 VETIVER

Εκπαιδευτικό Αποθετήριο για σχολεία Τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τον τίτλο VETIVER “VET Itineraries with a Variety of open Educational Resources enhanced by a multilingual repository”, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και υλοποιεί το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων από  Πάτρα, πραγματοποιήθηκε 3η  συνάντηση του προγράμματος στην Πάτρα από 22 -23 Ιουνίου 2017. Στη συνάντηση συμμετείχε η συντονίστρια Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυριακή Βαμβακά και από την ομάδα εργασίας η Ανθή Καρατράντου, εκπαιδευτικός Η/Υ, η Δήμητρα Αλεξίου, φιλόλογος, ο Χρήστος Χριστακούδης, διευθυντής 2ου Γυμνασίου Παραλίας, ο Στράτος Μαρίνος, εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ και οι φοιτητές Η/Υ, Φανουρία Αθανασίου, Φίλιππος Πελεκούδας-Οικονόμου, Ορέστης Μαραζιώτης και Κίμωνας Κωνσταντόπουλος.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το σχολείο SZÁMALK-Salesian Post-Secondary Vocational School από την Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Εταίροι του προγράμματος είναι ο ισπανικός οργανισμός Fundacion Siglo 22, η αγγλική εταιρία Torridge Training Consultants, το τεχνικό σχολείο Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Andadolu Lisesi, από το Αφιονκαραχισάρ της Τουρκίας και το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί επαγγελματικής τεχνικής εκπαίδευσης, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και μαθητές σχολείων ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο τη δημιουργία ενός πολύγλωσσου αποθετηρίου,  εμπλουτισμένο με ανοικτές εκπαιδευτικές πηγές. Επίσης στόχος του προγράμματος Vetiver  είναι η δημιουργία μιας καινοτόμου  και αποτελεσματικής μαθησιακής εμπειρίας για σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίοι χρησιμοποιούν ανοικτές εκπαιδευτικές πηγές, που  διατίθενται συνήθως μέσω διαδικτύου και είναι κατανεμημένες με μια συγκεκριμένη ταξινόμηση,  βασισμένη σε κριτήρια τεχνικό-επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ακόμη, στοχεύουμε στη διάδοση αποθετηρίου στα  τεχνικά επαγγελματικά σχολεία (ΕΠΑΛ)και στις πέντε συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα. Ένα αποθετήριο μπορεί να είναι ένα πραγματικά καλό εκπαιδευτικό εργαλείο για πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πηγές,  χωρίς να αποκλείεται κανένας.

Ομάδα στόχος: μαθητές  και νέοι που φοιτούν σε τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ακόμη άτομα 14- 16 ετών, τα οποία  δεν απασχολούνται ή παρακολουθούν κάποια εκπαίδευση ή κατάρτιση,  αλλά και μαθητές σε μειονεκτική θέση.

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε από τον συντονιστή και τους εταίρους του προγράμματος το Τhesaurus, και στις 5 γλώσσες του προγράμματος (Αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, ουγγρικά και τουρκικά)που έχει ήδη ανεβεί στο http://vetiver.4eclass.net. Επίσης παρουσιάστηκαν οι νέες 10 εκπαιδευτικές πηγές (Open Educational Resources) που δημιουργήθηκαν από κάθε εταίρο του προγράμματος στα Αγγλικά, ΤΠΕ, Επιχειρηματικότητα, Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμός επίπλων. Το Ινστιτούτο, εκ μέρους της Ελλάδας, έχει αναλάβει τη δημιουργία εκπαιδευτικών πηγών στο μάθημα των Αγγλικών. Επίσης ετοιμάστηκαν newsletters για την διάδοση του προγράμματος καθώς και η ενδιάμεση έκθεση αναφοράς για τον πρώτο χρόνο του προγράμματος (Interim report).

Προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση στην Ισπανία, στη Μαδρίτη στο συμμετέχοντα οργανισμό του  προγράμματος.

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη (2016-2018) και φιλοδοξεί με τον εμπλουτισμό του υπάρχοντος αποθετηρίου, να γίνει αντικείμενο χρήσης και πρόσβασης πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και Λυκείων και όχι μόνο, αλλά και μαθητών  +16, οι οποίοι παρακολουθούν περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση (ΙΕΚ, εκπαίδευση ενηλίκων κτλ.), ώστε το αποθετήριο να γίνει γνωστό και χρήσιμο  εργαλείο στη μαθησιακή διαδικασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά