Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΣΤΟ thebest.gr: "ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΧΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

Η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΣΤΟ thebest.gr: "ΣΤΗΝ ΠΑ...

Η γνωστή τραγουδίστρια εμφανίζεται αυτή την Παρασκευή στο Royal

Η Ευρυδίκη χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της με διαχρονική και έντονη παρουσία στα μουσικά δρώμενα. Η γνωστή τραγουδίστρια καταφθάνει την Παρασκευή στην Πάτρα για ένα μοναδικό live γεμάτο επιτυχίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’90,  από τη συνεργασία με το Γιώργο Θεοφάνους αλλά και πολλές εκπλήξεις, όπως η εξαιρετική συνεργασία της με τον πατρινό Χρήστο Κωνσταντόπουλο.

Πριν την εμφάνισή της μίλησε στο thebest.gr, για το τι θα ακούσουμε το βράδυ της Παρασκευής, για τη σχέση της με τους Πατρινούς και την πόλη, για την μουσική, για τα επόμενα δισκογραφικά της σχέδια, αλλά και πώς βλέπει τον εαυτό της στο μέλλον.

Συνέντευξη

στην Κωνσταντίνα Τσίχλα

Αυτές τις µέρες επισκέπτεσαι την Πάτρα, προκειμένου να πραγματοποιήσεις µια live εµφάνιση. Ποια είναι η σχέση σου µε την πόλη;

Πιστεύω ότι τη σχέση µας µε διάφορα µέρη την διαµορφώνουν στιγµές και γεγονότα που ζήσαµε εκεί και κυρίως οι σχέσεις µε ανθρώπους που µας κάνουν να αισθανόµαστε ζεστασιά και οικειότητα. Κάπως έτσι νιώθω όταν έρχοµαι στην Πάτρα, αφενός γιατί την έχω συνδυάσει µε σηµαντικές στιγµές στην καριέρα µου, αφετέρου γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί που µετά από τόσα χρόνια τους θεωρώ οικογένεια.

Τι θα ακούσουµε στο Royal;

Ερχόµαστε µε ένα ακουστικό σχήµα, τον Κωστή Πυρένη στην κιθάρα και τον Γιώργο Τσολάκο στα πλήκτρα, σε ένα άκρως όµως δυναµικό και καλοκαιρινό πρόγραµµα. Με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία µου σε ενδιαφέροντα mash ups µε τραγούδια από την παγκόσµια µουσική ποπ-ροκ σκηνή και όχι µόνο, καθώς σε κάθε εµφάνιση µου συµπεριλαµβάνω τραγούδια σπουδαίων µας δηµιουργών που πάντα αγγίζουν, συγκινούν και ξεσηκώνουν το κοινό.

Γενικότερα πώς σε βρίσκει αυτό το καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι µε βρίσκει στο στούντιο να ετοιµάζω την καινούργια µου δουλειά, που δεν είναι καινούργια στην ουσία, αλλά έχει να κάνει µε διασκευές των πρώτων µου τραγουδιών µε µια εντελώς διαφορετική προσέγγιση µέσα από µία σηµερινή µατιά των συνεργατών µου, ενορχηστρωτών και µουσικών. Όλα ντουέτα µε αγαπηµένες γυναικείες φωνές... Ένα άλµπουµ έκπληξη που θα ολοκληρωθεί µε µία παρουσίαση ζωντανά σε µία µεγάλη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 13 Σεπτεµβρίου. Παράλληλα κάποια λάιβ µαζί µε τους συνεργάτες µου, αλλά και διακοπές εννοείται. Πώς αλλιώς να φορτίσουµε µπαταρίες για τον χειµώνα που έρχεται;

Φαίνεται ότι επιλέγεις πολύ προσεκτικά το πότε και το πώς θα παρουσιαστείς στο κοινό σου. Ποιο είναι το ζητούµενο σου;

Το ζητούµενο µου είναι να έχω κάτι καινούργιο να πω. Θέλω να κάνω διαφορετικά πράγµατα, θέλω να στήνω παραστάσεις µουσικοθεατρικές, θέλω να εξελίσσοµαι µέσα από δουλειές που γεννούν ιδέες και συναισθήµατα. Είναι βέβαια φορές, πολλές φορές, που απλά αποζητώ την επαφή µε το κοινό. Η σκηνή είναι το ναρκωτικό µας, το χειροκρότηµα µας τρέφει, η µουσική µας ανεβάζει και µας ταξιδεύει, άρα έχω ανάγκη απλά να υπάρχει συνέχεια στη ζωή µου.

Ποια είναι η ιδέα που ακολούθησες πιστά κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σου διαδροµής;

Από τη στιγµή που συνειδητοποίησα ποια είµαι και τί θέλω, ένα πράγµα πιστεύω και προσπαθώ να το κάνω πράξη. Να αγαπώ αυτό που κάνω, να κάνω αυτό που αγαπώ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Να ακολουθώ την αλήθεια µου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή σου;

Ούτε που θυµάµαι. Αλήθεια. Δε θυµάµαι τίποτα δύσκολο στη ζωή µου.

Πώς θα περιέγραφες την κατάσταση που επικρατεί σήµερα στην ελληνική µουσική;

Υπάρχουν τα πάντα. Το κοινό έχει πρόσβαση σε όλα και έχει την πολυτέλεια να κάνει επιλογή. Φτάνει να έχει τη διάθεση κανείς να ψάξει για κάτι που µπορεί να μιλήσει µε άλλο τρόπο στην καρδιά του. Εµένα ας πούµε µου αρέσει να ψάχνω. Δε µένω σε αυτά που µου σερβίρουν. Και χαίροµαι περισσότερο όταν ανακαλύπτω κάτι µαγικό. Και υπάρχει πολλή µαγεία εκεί έξω.

Τι είναι αυτό που µπορεί να σε "πληγώνει" σε αυτή;

Στη µουσική; Πώς θα µπορούσε η µουσική να µε πληγώσει; Η µουσική µε έχει µάθει να αγαπώ. Με έχει µάθει να βλέπω τον κόσµο αλλιώς, µε έχει µάθει να βλέπω το καλό στους ανθρώπους, µε έχει µάθει να αγαπώ τον εαυτό µου.

Ακόµα και τα άσχηµα, που κι αυτό υποκειµενικό είναι, µας µαθαίνουν πράγµατα. Στην τελική µαθαίνουµε ότι υπάρχει ελευθερία λόγου, ότι ο καθένας µπορεί να κάνει αυτό που τον εκφράζει, ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι έκφρασης και προσέγγισης και ότι όλοι µας έχουµε επιλογές. Η δική µου επιλογή είναι να ταξιδεύω µέσα από τη µουσική, να ζω στο συννεφάκι που µε πάει σε ένα δικό µου κόσµο και αυτό το συννεφάκι δεν το αλλάζω µε τίποτα, γιατί έχω ανάγκη κάποιες φορές να νιώθω λίγο «εξωγήινη».

Σήµερα, ποια θα έλεγες ότι είναι η µεγαλύτερη σου αγωνία καλλιτεχνικά;

Να συνεχίσω να είµαι δηµιουργική και να κάνω πράγµατα για µένα εµπνευσµένα και διαφορετικά. Να συνεχίσω να εξελίσσοµαι. Αυτό για να συµβαίνει πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση µε πολλά άλλα πράγµατα που πολλές φορές δεν ελέγχω. Να καταφέρνω λοιπόν µε κάθε τρόπο να κάνω αυτό που αγαπώ.

Συνδύασες καριέρα και µητρότητα. Πώς τα κατάφερες;

Έπρεπε να βάλω προτεραιότητες και να βρω τις ισορροπίες. Νοµίζω καλά τα πήγα.

Αισθάνεσαι ότι άφησες πίσω σου πράγµατα γι' αυτη;

Όχι, τίποτα δεν άφησα πίσω.

Μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τον εαυτό σου αρκετά χρόνια µετά; Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου;

Ευτυχισµένη. Βλέπω τον εαυτό µου µε ένα τεράστιο χαµόγελο. Είτε τραγουδώ, είτε κάνω κάτι άλλο, θέλω να έχω την οικογένεια µου και τους ανθρώπους που αγαπώ, θέλω να ταξιδεύω, θέλω να γελώ.

Τι τίτλο θα έβαζες στη ζωή σου;

La vie en rose!

Ποιο είναι το µότο σου;

H ζωή είναι πάντα πιο όµορφη όταν χαµογελάς.

Τι υπάρχει στα µελλοντικά σου σχέδια;

Μουσική, συναυλίες, τραγούδια, παραστάσεις, καινούργιες ιδέες, καινούργιες συνεργασίες και διακοπές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture