Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 29 Ιουνίου έρχεται στην Ελλάδα η "Οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου" του Ραούλ Αρέβαλο

Στις 29 Ιουνίου έρχεται στην Ελλάδα η &q...

Έχει λάβει 4 βραβεία Γκόγια και βραβείο στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Μία δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, που σάρωσε τα Ισπανικά βραβεία Γκόγια. Αυτό αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Weird Wave για το φιλμ «Η Οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου» του Ραούλ Αρέβαλο που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Ιουνίου 2017 και ενδεχομένως να έρθει και στην Πάτρα για προβολή.

Η ταινία έχει λάβει 4 Βραβεία Γκόγια Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Πρωτότυπου σεναρίου Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτης και καλύτερου Β’ Ανδρικού ρόλου ενώ διακρίθηκε και με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας 2016.

Φέρνοντας στο προσκήνιο δύο διαμετρικά αντίθετους άντρες, τον ήρεμο, ευγενικό Χοσέ (Αντόνιο ντε λα Τόρε – «Το μικρό νησί») και τον βίαιο Κούρο (Λουίς Καλέχο), το σκηνοθετικό ντεμπούτο, του πολυβραβευμένου Ισπανού ηθοποιού Ραούλ Αρέβαλο, παρασύρει τον θεατή σε μία ταινία αγωνίας, εκδίκησης και ανατροπών.

«Με την ταινία «Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» εκπληρώθηκε το όνειρό μου να σκηνοθετήσω. Πρόκειται για μία περιπέτεια αγωνίας που έρχεται από τα σκοτεινά βάθη της ψυχής. Το μίσος, η πικρία και η οργή είναι συναισθήματα που με έχουν απασχολήσει και μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Στην ταινία προσπαθήσαμε να τα παρουσιάσουμε με τον μέγιστο ρεαλισμό. […] Θεωρώ πως πρέπει να ψάξουμε βαθιά τις ρίζες μας για να πούμε μια ιστορία που, τελικά, αν μιλάει για ανθρώπους, είναι Παγκόσμια.» - Ραούλ Αρέβαλο.

Σύνοψη:

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

«Αγωνία και ρεαλισμός, συνδυασμένα με έναν εξαιρετικό τρόπο» -  The Hollywood Reporter

«Ένα βαθιά εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο» - Variety/

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Ραούλ Αρέβαλο

Πρωταγωνιστούν οι: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καλέχο, Ρουθ Ντιάζ.

Γλώσσα: Ισπανικά. Είδος: Περιπέτεια. Διάρκεια: 91 λεπτά.

Ο Ραούλ Αρέβαλο θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς Ισπανούς ηθοποιούς. Το 2009 κέρδισε το Βραβείο Γκόγια Β’ ανδρικού ρόλου για την κωμωδία "Fat People". Έχει παίξει και στις ταινίες "Το μικρό νησί" (2015) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, "Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης" (2010) του Άλεξ δε λα Ιγκλέσια και "Volver" του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

"Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου" είναι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο που του χάρισε συνολικά 23 βραβεία μεταξύ των οποίων τέσσερα από τα σημαντικότερα Βραβεία Γκόγια καθώς και Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016, όπου έκανε και την παγκόσμια πρεμιέρα της η ταινία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture