Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις των οπαδών του Σώρρα και των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα – Δεν συναντήθηκαν

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις των οπαδώ...

Απέδωσε ο σχεδιασμός της Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δυο συγκεντρώσεις που έγιναν στην Πάτρα, των οπαδών του καταζητούμενου Πατρινού Αρτέμη Σώρρα στην Ιχθυόσκαλα και των αντιεξουσιαστών στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Η Αστυνομία βρέθηκε επί ποδός καθώς υπήρξαν φόβοι σύγκρουσης μεταξύ των δυο ομάδων, και εφάρμοσε ειδικό σχέδιο, ώστε να μην συναντηθούν.

Αρχικά οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, που βρέθηκαν από το πρωί στην Πάτρα ερχόμενοι με πούλμαν από άλλες περιοχές της χώρας, είχαν ανακοινώσει ότι θα κάνουν συγκέντρωση στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Περίπου στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, μια ομάδα περίπου 30-40 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της πλατείας (στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού), όπου ανάρτησε πανό και παρέμενε στο χώρο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, καθώς κατά το παρελθόν ομάδες από τον αναρχικό χώρο έχουν επιτεθεί σε οπαδούς ή  και σε γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η παρουσία των αντιεξουσιαστών οδήγησε προφανώς τους διοργανωτές της συγκέντρωσης των οπαδών του Σώρρα, να μεταθέσουν τη συγκέντρωση στην Ιχθυόσκαλα της Πάτρας. Μάλιστα, αυτοκίνητο της Οργάνωσης βγήκε στους δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας για τη σχετική αλλαγή στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

Την ίδια ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας τοποθετήθηκε γύρω από τα Ψηλαλώνια και επί της Γούναρη.

Γύρω στις 9.20 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές έφυγαν από την πλατεία και με πορεία, μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου, κατέληξαν στο πρώην Παράρτημα.

Μετά από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε και η εκδήλωση των οπαδών του Σώρρα στην Ιχθυόσκαλα, με τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν με τα οχήματά τους και τα πούλμαν, που έφεραν σήματα της οργάνωσης, μέσω της Ακτής Δυμαίων και της Ελευθερίου Βενιζέλου, χωρίς δηλαδή να περάσουν από το κέντρο της πόλης και συναντηθούν με τους αντιεξουσιαστές.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

 

21.27: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας. Περίπου 50 άτομα που βρίσκονταν στα Ψηλαλώνια, με κράνη,κρατώντας ρόπαλα και φωνάζοντας συνθήματα, κατέβηκαν τη Γούναρη και στη συνέχεια έστριψαν στην οδό Κορίνθου. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία διακόπτει την κυκλοφορία για να περάσει η πορεία.

 

20.17: Στην Ιχθυόσκαλα και όχι στα Ψηλαλώνια γίνεται τελικά η συγκέντρωση των οπαδών του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι έχουν έρθει από το πρωί στην Πάτρα. Αυτή την ώρα περί τα 450 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο και σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η εκδήλωση των Ελλήνων Συνέλευσις.

Παράλληλα, συγκεντρωμένοι παραμένουν οι αντιεξουσιαστές στα Ψηλαλώνια, όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει η συγκέντρωση των οπαδών του Σώρρα. Αυτή την ώρα οι αναρχικοί, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας, πραγματοποιούν συνέλευση.

Την ίδια ώρα, ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας, ώστε να αποτρέψει τυχόν συνάντηση των δυο πλευρών, οι οποίες κατά το παρελθόν έχουν συγκρουστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

 

19.17: Ηλεκτρισμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας, καθώς οπαδοί της Ελλήνων Συνέλευσις του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα, αλλά και αντιεξουσιαστές είναι στο δρόμο. Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς οι δυο ομάδες έχουν κατά το παρελθόν συγκρουστεί.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, από αυτόπτες, αυτή την ώρα στα Ψηλαλώνια βρίσκονται συγκεντρωμένα περί τα 40-50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου στις 8 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση των οπαδών του Σώρρα.

Ωστόσο οι οπαδοί της Ελλήνων Συνέλευσις, περίπου 400 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στην Ιχθυόσκαλα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι οπαδοί του Σώρρα θα κινηθούν προς τα Ψηλαλώνια ή εάν θα γίνει η συγκέντρωση στην Ιχθυόσκαλα, ενώ άδηλη παραμένει και η στάση που θα τηρήσουν οι αντιεξουσιαστές.

Να σημειωθεί ότι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Ιχθυόσκαλα, στη Γούναρη κάτω από τα Ψηλαλώνια, αλλά και στην Τριών Ναυάρχων.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους της Πάτρας εμφανίστηκαν οι οπαδοί του Σώρρα με σημαίες και ντουντούκες – Στις 20.00 νέα συγκέντρωση στα Ψηλαλώνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις