Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Λυδία Κονιόρδου εγκαινιάζει το ριζικά ανακαινισμένο Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατής Ελευθεριάδης- Τεριάντ

Η Λυδία Κονιόρδου εγκαινιάζει το ριζικά ...

Στις 3/7/2017

Το ριζικά ανακαινισμένο Μουσείο- Βιβλιοθήκη Στρατής Ελευθεριάδης- Τεριάντ και την επανέκθεση των πολύτιμων έργων τέχνης που φιλοξενεί, εγκαινιάζει στις 3 του ερχόμενου Ιουλίου 2017, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Το μοναδικής αξίας αυτό Μουσείο στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου αυτού ανθρώπου και καλλιτέχνη, του Στρατή Ελευθεριάδη, γνωστού ως Τεριάντ. Επίσης, στις αίθουσές του εκτίθενται έργα γνωστών μεγάλων καλλιτεχνών, αντίτυπα των «Grand's Livres» («Μεγάλων Βιβλίων») και «VERVE», καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

Ο Στρατής Ελευθεριάδης - Τεριάντ γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το Μάιο του 1897 και πέθανε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1983. Πέρα από το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική, υπήρξε εμπνευσμένος εκδότης και τεχνοκριτικός.

Άρχισε λοιπόν να εκδίδει βιβλία τέχνης που απέκτησαν παγκόσμια φήμη εξαιτίας της πρωτοτυπίας και της μοναδικής τους ποιότητας. Στα 40 του χρόνια, εξέδωσε το περιοδικό «VEVRE» με το οποίο κατάφερε να δημιουργήσει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους συγγραφείς, ενώ οι εκδόσεις του έμειναν ως μνημεία λόγου και τέχνης. Τα τεύχη έχουν τη σφραγίδα μεγάλων δημιουργών όπως του Ματίς, Μπράκ, Μπονάρ, Ρουό, Μαγιόλ και πολλών άλλων συγγραφέων.

Παράλληλα με τα «VEVRE» εκδίδει 26 εικονογραφημένα βιβλία τα αποκαλούμενα «Grand's Livres» («Μεγάλα Βιβλία») με συνδυασμό κειμένου και εικόνας. Ενώ τα τεύχη «VEVRE» είναι αναπαραγωγές ήδη υπαρχόντων πινάκων ζωγραφικής και σχεδίων, τα «Grand's Livres» είναι πρωτότυπα έργα τέχνης, χειροποίητα και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture