Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Γιάννης Κότσιρας και Μιρέλα Πάχου "έφεραν"... μελωδίες και "καλοκαίρι" στο Αρχαίο Ωδείο -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Γιάννης Κότσιρας και Μιρέλα Πάχου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το βράδυ της Πέμπτης

Με μια όμορφη, μελωδική βραδιά που «έφερε»… «καλοκαίρι» ξεκίνησε ο κύκλος συναυλιών του φετινού Φεστιβάλ της Πάτρας. Γιάννης Κότσιρας και Μιρέλα Πάχου ανέβηκαν στην σκηνή του Αρχαίου Ωδείου που ήταν και ο πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Εμφανίστηκαν στο Πατρινό κοινό, που είχε φτάσει από νωρίς στον χώρο, στις 21:40 έχοντας στις αποσκευές τους νέα τραγούδιααπό το cd «Ψεύτης Καιρός» από τον οποίο ξεχωρίζουντο «Κάθε φορά», το «Ποιο παραμύθι να βρω» και το «Και θέλω εσένα».

Φυσικά δεν έλειπε και η καλοκαιρινή διάθεση. Για τις δυόμιση περίπου ώρες που διήρκησε αυτή η μουσική συνάντηση  υπήρχε κέφι παλμός, συγκίνηση. Ο Γιάννης Κότσιρας ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους ανθρώπους του Φεστιβάλ και μάλιστα τους αφιέρωσε το τραγούδι «Αυτός ο ήλιος».

Ο Γιάννης Κότσιρας αναφέρθηκε στον Θάνο Μικρούτσικο λέγοντας ότι ήταν ο πρώτος που τον έφερε στην σκηνή του Αρχαίου Ωδείου και ερμήνευσε το τραγούδι «Σαν πλανόδιο Τσίρκο». Στην συνέχεια ακούστηκαν και κάποια τραγούδια Μητροπάνου και του Λουκιανού Κηλαηδόνη που έφεραν νοσταλγία και συγκίνηση.

Η Μιρέλα Πάχου, μάγεψε με την παρουσία της και το ακορντεόν της και έδωσε το δικό της στίγμα με το τραγούδι "Νομάδες" που έγραψε με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία, το οποίο θα ακούμε σύντομα με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη.

Οι δύο καλλιτέχνες σύστησαν και τους μουσικούς τους...Ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος στην ενορχήστρωση και τα  πλήκτρα, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα, ο Γιάννης Γρυπαίος στο μπάσο, ο  Βαγγέλης Μαχαίρας στο  μπουζούκι και ο Κώστας Μιχαλός στην κιθάρα.

Οι φωτισμοί ήταν του Ανδρέα Κούρτη, ενώ τον ήχο επιμελήθηκαν οι Στρατής Καραδημητράκης και Λάμπρος Μπούνας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture