Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο "Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής και λογοτεχνικές εκδόσεις της περιόδου 1941-1944" για πρώτη φορά στην Καλαμάτα

Ο "Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων

Μια ξεχωριστή έκθεση με ιστορική και πολιτική αξία θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη σημερινή αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και  περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων, καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων.

Εκθεση με σημαντική ιστορική και πολιτική αξία, με θέμα "Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής και λογοτεχνικές εκδόσεις της περιόδου 1941-1944" πραγματοποιείται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έως και τις 3 Ιουνίου.

Τη διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη σημερινή αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και  περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων, καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων, από την βιβλιοθήκη - αρχείο του εκπαιδευτικού - πρώην σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη.

 

Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture