Άλμα Ζωής Αχαΐας: Λίστα αναμονής για τη δωρεάν εξέταση μαστών –Δέκα νέα περιστατικά στον Σύλλογο από τον Ιανουάριο

Υγεία+

Ο εθελοντισμός καλύπτει τα κενά της πολιτείας

04/06/2017 07:15

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Πάτρα: Διακοπή νερού την Τρίτη στη Ροδινή
Πάτρα:"Βέλτιστες πρακτικές προώθησης εξαγωγών"-Εκδήλωση απόψε στο Επιμελητήριο με ξένους διπλωμάτες
Διαβάστε επίσης
Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμαBINTEO
Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμα
Άλμα Ζωής Αχαΐας: Λίστα αναμονής για τη δωρεάν εξέταση μαστών –Δέκα νέα περιστατικά στον Σύλλογο από τον Ιανουάριο Ο εθελοντισμός καλύπτει τα κενά της πολιτείας
 

Το τηλέφωνο του Συλλόγου" Άλμα Ζωής" Αχαΐας σχεδόν δεν σταμάτησε να χτυπά και ήδη έχουν κλείσει 250 ραντεβού για δωρεάν εξέταση μαστών και θα δημιουργηθεί λίστα αναμονής, για την περίπτωση που υπάρξει ακύρωση. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο γραφείο του Συλλόγου στην Πάτρα, στην οδό Γούναρη 37, στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά νέες γυναίκες, ηλικίας 20 ως 39 ετών.

Για όσες χρειαστεί θα παραπεμφθούν για δωρεάν μαστογραφία ή υπέρηχους. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 22 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα εξηγεί ότι σήμερα λήγει η προθεσμία των ραντεβού καθώς ήδη έχουν οριστεί 250 και πια δημιουργείται λίστα αναμονής, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. «Ο στόχος μας είναι οι νέες γυναίκες να μάθουν πώς να ψηλαφούν τον μαστό τους, ν΄ αγαπούν τον εαυτό τους και να μάθουν το σώμα τους. Το πρόγραμμα γίνεται πανελλαδικά από το Άλμα Ζωής και δε θέλουμε να φοβίσουμε, αλλά να προλάβουμε. Γιατί όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό βίντεο, ένα λάθος μπορεί να κοστίσει τη ζωή. Από φόβο κυρίως οι νέες γυναίκες δεν ψάχνονται. Ο φόβος είναι που ακινητοποιεί και αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε αμέλεια».

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής Αχαΐας γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση στις προγράμματα που κάνει και στις ενημερωτικές δράσεις του και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο που επικρατεί ουσιαστικά καλύπτει κενά που υπάρχουν στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης από την πολιτεία. Πολλές γυναίκες έχουν μείνει ανασφάλιστες μας λέει η κ. Κολυπέρα και ντρέπονται να πουν ότι δεν έχω χρήματα να κάνω εξετάσεις. Γυναίκες που είναι δίπλα μας και δεν φανταζόμασταν καν ότι μπορεί να τους συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Δεν θα μείνει καμία γυναίκα χωρίς εξέταση, κι αν είναι ανασφάλιστη και πάνω από 39 θα την παραπέμψουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο του Συλλόγου που λειτουργεί μία με δύο φορές το μήνα. «Ήδη έχουμε κλείσει 20 ραντεβού για το επόμενο κοινωνικό ιατρείο, χωρίς ακόμα να ανακοινωθεί η ημερομηνία λειτουργίας του».

Μέσα από τη δράση του Συλλόγου γυναίκες έχουν εντοπίσει καρκίνο μαστού και έχουν σώσει ουσιαστικά τη ζωή τους. Από την αρχή του χρόνου 10 νέα περιστατικά με καρκίνο μαστού έχουν απευθυνθεί στον Σύλλογο.

Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα το Άλμα Ζωής έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, κάποιες από τις οποίες συνοδεύονταν από κλινική εξέταση.

Στο Αγρίνιο εξετάστηκαν 18 γυναίκες και στα Λουσικά Αχαΐας 15

Στο Κοινωνικό Ιατρείο του Συλλόγου 70 και 25 παραπέμφθηκαν για δωρεάν μαστογραφία στα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, με τα οποία υπάρχει συνεργασία και προσφέρουν τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν μαστογραφιών στις γυναίκες που παραπέμπονται μέσω του Συλλόγου.

Στο κομμάτι της ψυχοκοινωνικής στήριξης, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν γίνει 21 ατομικές συνεδρίες από κοινωνική λειτουργό, και 45 από ψυχολόγο.

Έχουν δοθεί 8 περούκες σε γυναίκες που δεν είχαν τη δυνατότητα ν΄αγοράσουν, ενώ λειτουργούν και άλλες υποστηρικτικές ψυχοθεραπευτικές ομάδες, όπως αυτή του πλεξίματος όπου ονομάζεται «Πλέκω τα όνειρά μου».

Επίσης έχουν γίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα 17 βάρδιες εθελοντριών στο ΠΓΝΠ, όπου εκπαιδευμένες εθελόντριες που νίκησαν τη νόσο βοηθούν και στηρίζουν ψυχολογικά και πρακτικά γυναίκες που νοσούν.

Η Πρόεδρος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τη σημαντική συμβολή των εθελοντών των γιατρών των διαγνωστικών κέντρων των επιστημόνων κ.α. που στηρίζουν τη δράση του και τονίζει πως τα χρήματα που προσφέρονται στον Σύλλογο γυρίζουν όλα πίσω στη γυναίκα.

Στόχος του Άλματος δεν είναι μόνο η πρόληψη και η στήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού είναι και να σπάσει τα ταμπού του φόβου, της ντροπής, της απομόνωσης. Θέλει να βγάλει έξω τις γυναίκες. Και υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ασθένεια άνοιξε νέους δρόμους σε γυναίκες . Κάποιες άνω των 50 ετών αποφάσισαν να κάνουν χρήση του νόμου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις και πλέον είναι φοιτήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό στις 28 Μαΐου, το Άλμα Ζωής σε συνεργασία με τη Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει θεματικό περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης Πατρών. Πρόκειται για μια θεματική περιήγηση υπό τον τίτλο «Γυναίκα, φύση και περιβάλλον, από την προϊστορία μέχρι σήμερα».

Η πρώτη περιήγηση ξεκινά στις 10 και θα διαρκέσει μέχρι τη 11.15 .Η δεύτερη στις 11.30 ως 12.45. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν και άλλα άτομα .

Ωστόσο τα παιδιά χρειάζονται να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό, καπέλο, αντηλιακό.

Δηλώσεις συμμετοχής από 25 ως 26 Μαΐου 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2610- 275 070.

Περισσότερα για το Άλμα Ζωής Αχαΐας

http://www.almazoispatras.gr

 Ελευθερία Μακρυγένη

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 04/06/2017 07:15

Τυπώθηκε: 22/11/2017 18:49

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/442519

thebest.gr © 2017


Το Κέντρο Ενημέρωσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Φλόγα τιμούν αυτούς που χάρισαν ζωή
Η ΦΛΟΓΑ και το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή γιορτάζουν τη συνεργασία τους σε μια πανηγυρική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν...

"Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Θεραπειών Πολλαπλής Σκλήρυνσης"-Επιστημονική εκδήλωση την Κυριακή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδας» (ΕΕΑΣΚΠ) πραγματ...


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Εσβησε" ξαφνικά ο 32χρονος Βασίλης Γιοβάνης - "Παγωσε" η  Δυτική Αχαΐα - Έπαιζε στον Ατρόμητο Λάππα - Είχε παντρευτεί πριν ένα μήνα - ΦΩΤΟ "Εσβησε" ξαφνικά ο 32χρονος Βασίλης Γιοβάνης - "Παγωσε" η Δυτική Αχαΐα - Έπαιζε στον Ατρόμητο Λάππα - Είχε παντρευτεί πριν ένα μήνα - ΦΩΤΟ
Κοινωνικό Μέρισμα: Πόσα δικαιούστε και υπό ποιες προϋποθέσεις - Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι εξαιρέσεις Κοινωνικό Μέρισμα: Πόσα δικαιούστε και υπό ποιες προϋποθέσεις - Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι εξαιρέσεις
Δυτική Αχαΐα: Τον άρπαξαν, τον χτύπησαν και τον παράτησαν γυμνό για να τον εκδικηθούν Δυτική Αχαΐα: Τον άρπαξαν, τον χτύπησαν και τον παράτησαν γυμνό για να τον εκδικηθούν
Σήμερα η κηδεία του 32χρονου Βασίλη Γιοβάνη - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατό του Σήμερα η κηδεία του 32χρονου Βασίλη Γιοβάνη - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατό του
Πυρετώδεις οι εργασίες στον "Μωρέα" - Στήθηκαν σκαλωσιές και διαμορφώνεται και εξωτερικά το ιστορικό κτίριο - ΦΩΤΟ Πυρετώδεις οι εργασίες στον "Μωρέα" - Στήθηκαν σκαλωσιές και διαμορφώνεται και εξωτερικά το ιστορικό κτίριο - ΦΩΤΟ
ΔΕΙΤΕ πως έγινε η παραλία του Δρεπάνου μετά το πέρασμα του κυκλώνα - ΦΩΤΟ από DRONE ΔΕΙΤΕ πως έγινε η παραλία του Δρεπάνου μετά το πέρασμα του κυκλώνα - ΦΩΤΟ από DRONE
Πελοπόννησος: Πατρινός ο μεγάλος νικητής στους εμπόρους- «Απίστευτο να μην έχουμε ακατάσχετο λογαριασμό, αποτυχία το εκπτωτικό 10ήμερο» Πελοπόννησος: Πατρινός ο μεγάλος νικητής στους εμπόρους- «Απίστευτο να μην έχουμε ακατάσχετο λογαριασμό, αποτυχία το εκπτωτικό 10ήμερο»
Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμα Έβαλαν δίπλα στο ετοιμοθάνατο παιδάκι την δίδυμη αδερφή του – Έγινε το θαύμα
Ενα άγνωστο σημείο της Πάτρας που θυμίζει χωριό Ενα άγνωστο σημείο της Πάτρας που θυμίζει χωριό
Θρίλερ στη Δυτική Αχαΐα - Τέσσερα άτομα απήγαγαν 16χρονο, τον χτύπησαν, τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό σε ερημική παραλία! Θρίλερ στη Δυτική Αχαΐα - Τέσσερα άτομα απήγαγαν 16χρονο, τον χτύπησαν, τον λήστεψαν και τον άφησαν γυμνό σε ερημική παραλία!