Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Έκανε το 2-0 πριν από το φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Έκανε το 2-0 πριν από το φάιναλ...

Επί του Άρη

Ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή του και στους φετινούς τελικούς της Basket League βρίσκεται ο Ολυμπιακός καθώς επιβλήθηκε με 84-77 του Άρη και στη Θεσσαλονίκη κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά. Η συνέχεια θα δοθεί πλέον την Πέμπτη 25/5 καθώς μεσολαβεί το Final-4 της Ευρωλίγκας με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Κώστα Παπανικολάου που με 23 πόντους με 5/7 τρίποντα πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του φετινή εμφάνιση, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη που τελείωσε με 19 πόντους (ξεπέρασε τους 5χιλ. στην καριέρα του στη λίγκα) αλλά και 8 ασίστ, ενώ ο Κεμ Μπιρτς τελείωσε «διπλός» με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρεις ευκαιρίες ώστε να σημειώσει την τρίτη νίκη και να προκριθεί στους τελικούς.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως μετά από το 9-9 με τρίποντο του Νταγκίσεβιτς, ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα σερί 9-0 με τρίποντα των Πρίντεζη, Ουότερς και γκολ φάουλ του Μπιρτς, ξεφεύγοντας με 9-18. Στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ο Παπανικολάου με εύστοχο τρίποντο έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (14-24).

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με πέντε δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στο +12 (17-29) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Άρης με τον Ζάρα να σημειώνει πέντε πόντους έκανε ένα δικό τους σερί 9-0 μειώνοντας στο 14' σε 26-29. Οι φιλοξενούμενοι συντήρησαν το προβάδισμά τους (30-37 με τρίποντο του Ουότερς στο 16') όμως ο Άρης έμεινε κοντά στο σκορ και στο φινάλε του ημιχρόνου ο Γιάνκοβιτς με 3/3 βολές μείωσε στο καλάθι κάνοντας το σκορ 41-43.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ντραγκίσεβιτς αστόχησε σε τρίποντο, όμως ευστόχησε έξω από τα 6,75μ. στην πρώτη επίθεση του δευτέρου μέρους δίνοντας προβάδισμα στον Άρη (44-43) μετά από 18 αγωνιστικά λεπτά. Η απάντηση όμως το Ολυμπιακού ήταν άμεση και με τρία εύστοχα τρίποντα έκανε σερί 12-0 προσπερνώντας στο σκορ με 55-44 στο 24'. Η διαφορά έφτασε δύο φορές στο +17 (48-65 στο 27' και 50-67 στο 28') ενώ το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 67-55.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να συντηρεί την υπέρ του διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Με 2'57'' για το φινάλε ο Βασίλης Σπανούλης με εύστοχη βολή συμπλήρωσε 5.000 πόντους στην καριέρα του στην STOIXIMAN.GR Basket League. ΣΤο τελευταίο λεπτό ο Κάμινγκς με δικούς του πόντους έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα διαμορφώνοντας και το τελικό 77-84.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπάσκετ: Με ηγέτη τον Καλάθη έκανε το 1-0 ο Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports