Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο ποιητικό βιβλίο του Αντώνη Σκιαθά "Ευγενία"

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο ποιητικό βιβ...

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 19.00 στο Επίκεντρο+

Οι εκδόσεις «Πικραμένος» διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, την εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά, με τίτλο «Ευγενία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά τις 19.00 το απόγευμα, στο Επίκεντρο + στην οδό Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν.

Η «Ευγενία» κυκλοφόρησε πέρυσι την άνοιξη και σηματοδοτεί την επιστροφή του Πατρινού λογοτέχνη Αντώνη Δ. Σκιαθά στην ποιητική φόρμα μετά από ηθελημένη σιωπή. Οι τρεις ενότητες που απαρτίζουν το βιβλίο συνομιλούν με παρουσίες και απουσίες προσώπων, συνοδοιπορούν και συνδιαλέγονται με προγόνους της ελληνικής ιστορίας και της λογοτεχνικής παράδοσης, χαρτογραφώντας τόπους, ιστορικές στιγμές, διαδρομές και τραύματα της ατομικής και της συλλογικής μνήμης.

Είναι, ως εκ τούτου, ποιήματα ποιητικής, καθώς η συνομιλία που στήνουν με την ίδια την ποιητική τέχνη επιτρέπει στον αναγνώστη να αλιεύσει τις δικές του αναφορές και να ατενίσει τα δικά του βάθη από τα παλίμψηστα της μνήμης. Η ποιητική γλώσσα του Σκιαθά, πλήρης αισθήσεων, δημιουργεί πατρίδες ανάγνωσης για τους έσω τόπους, εμβολίζοντας στο συρρικνωμένο εγώ τη δόξα και την ανάταση του εμείς.

Ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς, πείσμων κι επίμονος συνομιλητής της σύγχρονης λογοτεχνίας, μέσα από άρθρα, δοκίμια και κριτικά κείμενα, ποιητής μεταφρασμένος σε έντεκα γλώσσες, ενδυναμώνει με την Ευγενία μια σχέση με τους αναγνώστες του, που η εκκίνησή της εντοπίζεται στην έκδοση της συλλογής Παραμεθόριο Νεκροταφείο, το 1983, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Για την Ευγενία θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Βαγενάς (Ακαδηµαϊκός, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών), Μίνα Πετροπούλου (Φιλόλογος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας), Φρύνη Κωσταρά (Φιλόλογος, Διδάκτωρ Φιλολογίας), Εύα Αθανασοπούλου (Συγγραφέας, Διδάκτωρ Πολεοδοµίας-Χωροταξίας).

Ποιήματα από την Ευγενία θα διαβάσουν οι: Βάσω Σακελλάρη (ηθοποιός, δασκάλα υποκριτικής στο Τµήμα Θεατρικών  Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  Πατρών) και Δήµητρα Θεοδωροπούλου (Ηθοποιός). Το ποιητικό αναλόγιο θα επενδύσει µουσικά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture