Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο MUN

2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο MUN

Η πρώτη ημέρα τού Συνεδρίου άρχισε με τη λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου

Με μεγάλη επιτυχία άρχισαν οι εργασίες τού 2ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου - Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN), με θέμα «Global Intergration or Separatistic Discrimination?» («Παγκόσμια Ενσωμάτωση ή Διαφορετικότητα που διχάζει;») που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών το τριήμερο 27-28-29 Απριλίου 2017, στον χώρο των Σχολείων, στο Πλατάνι.

Η πρώτη ημέρα τού Συνεδρίου άρχισε με τη λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού, το πρωί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία τού Προέδρου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητού Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας τού Συνεδρίου κ. Κυριάκος Μπίρμπας, απόφοιτος των Αρσακείων Πατρών και φοιτητής τού τμήματος Ιατρικής τού Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους και στον λόγο του τους συμβούλευσε να ακολουθήσουν το Αριστοτελικό δίδαγμα τής μεσότητας, τόσο στο παρόν Συνέδριο όσο και γενικότερα στη ζωή τους, επισημαίνοντας ότι η εύρεση τού μέτρου είναι η ιδανική συνταγή που συνδυάζει ρεαλισμό και ιδεαλισμό.

Εν συνεχεία μίλησε ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους εκ μέρους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και εκθείασε το εκπαιδευτικό μοντέλο που εστιάζει στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάλεσε, επίσης, τους συμμετέχοντες να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα, επισημαίνοντας παράλληλα την ευκαιρία που έχουν, μέσω τής συμμετοχής τους σε ανάλογα συνέδρια, να καλλιεργούν την αγγλική γλώσσα ως γλώσσα επικοινωνίας. Τέλος ευχήθηκε για ένα αποδοτικό τριήμερο.

Επόμενος εισηγητής ο διακεκριμένος Δικηγόρος – Αξιωματούχος τού Διεθνούς Δικαστηρίου τής Χάγης Dr. Robert Stern, ο οποίος επεσήμανε ότι θεωρεί τιμή του την παρουσία του και στη δεύτερη διοργάνωση τού Συνεδρίου και ότι απολαμβάνει ήδη την ανοιξιάτικη Πάτρα. Ενδεικτική ήταν η αναφορά του στον Αριστοτέλη, εστιάζοντας κυρίως στη φιλοσοφία του όσον αφορά στον σκοπό τής ζωής. Ιδιαιτέρως τόνισε ότι η ευτυχία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το να απολαμβάνουμε ό,τι κάνουμε ακολουθώντας το μέτρο.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός τής συνάντησης νεολαίας από την παγκόσμια κοινότητα με στόχο το διάλογο για τη διατήρηση τής Παγκόσμιας Ειρήνης και τη διασφάλιση μελλοντικής σταθερότητας. Επεσήμανε την εξωστρέφεια τής πόλης μας και ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή διαμονή.

 

Ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως κ. Νικόλαος Καραμάνος, εκπροσωπώντας την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, καλωσόρισε τους συνέδρους και τους προέτρεψε να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα αυτής τής εμπειρίας, ενώ εστίασε και στον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο τής Πάτρας υποστηρίζει τέτοιου είδους δραστηριότητες που καλλιεργούν τις ατομικές ικανότητες και οδηγούν στη γνώση.

Ο Πρόξενος τής Ουγγαρίας, κ. Νικόλαος Δούρος, ευχήθηκε για ένα αποδοτικό τριήμερο εργασιών και απήγγειλε ένα έμμετρο κείμενό του για τον ευεργέτη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Μιχαήλ Τοσίτσα.

Ο Συνιδρυτής τού Συνεδρίου MUN των Αρσακείων Σχολείων, κ. Αναστάσιος Καρδαμάκης, εστίασε στις ουσιαστικές ευκαιρίες που προσφέρει το MUN, με αφορμή μια πρόσφατη εμπειρία του σε ανάλογο συνέδριο στην Ινδία. Συμβούλευσε τους συνέδρους να κατευθύνονται σε τρεις βασικούς στόχους που συνοψίζονται στις εξής λέξεις: αγώνας, προσπάθεια, επιτυχία.

Τέλος η κ. Ασπασία Κοντογιάννη, Συντονίστρια τής Αγγλικής γλώσσας στα Αρσάκεια Σχολεία και Γενική Διευθύντρια τού Συνεδρίου, εστίασε σε μία, ίσως την σημαντικότερη, από τις αιτίες διχασμού, φανατισμού, και διακρίσεων, που είναι ο φόβος τής  διαφορετικότητας. Προέτρεψε δε τους συνέδρους να εξαλείψουν από τις ψυχές τους τον φόβο, καταλήγοντας ότι αυτός δεν μας χωρίζει μόνο από τους άλλους αλλά κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Εκ μέρους τής Φ.Ε. παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Μπαμπινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος,  η Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου – Μουρσελά και ο συντονιστής φιλολογικών μαθημάτων κ. Ιωάννης Χριστόπουλος. Παρευρέθησαν επίσης  ο Πρόξενος τής Γερμανίας κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής καθηγητής τού Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών τού Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρης Μούρτζης, η κ. Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης   Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς και το σύνολο των 450 συνέδρων και οι συνοδοί τους.

Την τελετή έναρξης τού Συνεδρίου συνόδευσε  μελωδικά μουσικό σχήμα αποτελούμενο από απόφοιτους των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

 

Στη συνέχεια οι Σύνεδροι κατευθύνθηκαν στους χώρους των Σχολείων, όπου συνεδρίασαν οι Επιτροπές στις προκαθορισμένες αίθουσες κατά το καταρτισθέν πρόγραμμα. Συγκεκριμένα συνεδρίασε το (υπό προσομοίωση) Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης υπό την προεδρία τού κ. Stern, ενώ στις λοιπές Επιτροπές διαμορφώθηκαν οι συμμαχίες μεταξύ των χωρών, για να προετοιμαστούν τα debates τής επόμενης ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες τού Συνεδρίου μετά την ολοκλήρωση τής πρώτης ημέρας θα συνεχιστούν τις επόμενες δύο ημέρες. Η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά