Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Με ανατροπή στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Πόλο: Με ανατροπή στον τελικό τα κορίτσι...

Στην Ευρωλίγκα της υδατοσφαίρισης

Τα εκπληκτικά κορίτσια του Ολυμπιακού βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 1-5 από την ισπανική Σαμπαντέλ, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Κίρισι της Ρωσίας, αλλά γύρισαν προς την πλευρά τους τη ροή του αγώνα, πήγαν στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 7-7), όπου με ηρωίδα τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, πήραν την πρόκριση, με 4-2 και συνολικό σκορ 11-9, για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου όπου θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα ρωσική Κίνεφ Κίρισι (29/04, 18:00).

Με μια εντυπωσιακό ολική επαναφορά εξουδετέρωσε την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Οι Καταλανές έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, χάρη στο οποίο βρέθηκαν στο +4 (5-1) στο ημίχρονο. Ωστόσο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν πανικοβλήθηκαν και με καθαρό μυαλό και σωστές επιθέσεις επέστρεψαν στον αγώνα, μείωωσαν στο ένα γκολ στην τρίτη περίοδο (5-6) και ισοφάρισαν στην τελευταία οδηγώντας το ματς στα πέναλτι (7-7), με γκολ της Μπιανκόνι, στα 21 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστες απέναντι στην Εστέρ, ενώ η διεθνής τερματοφύλακάς τους Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στις πρωταθλήτριες Ελλάδος, αποκρούοντας δύο πέναλτι των Ισπανίδων, και συγκεκριμένα των Νιούσουλ και Εσπάρ.

Αυτή ήταν μόλις η πρώτη ήττα της Σαμπαντέλ σε ημιτελικό, αφού από το 2011 και μετά, σε 5 παρουσίες της μετρούσε 9 νίκες και μόλις 1 ήττα, εκείνη στον τελικό του 2015, πάλι από τον Ολυμπιακό.

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2, πέν. 2-4

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Γιού): Έστερ, Μ. Ορτίθ, Νέουσχουλ, Μπ. Ορτίθ 4, Ταμπάνι, Λέιτον, Κόνρντομπες, Γκαρσία, Πένα, Εσπάρ, Ντομενέκ 1, Φόρτσα 4, Σάντσεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Σταματοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο: Ισοπαλία με γκολ σε νεκρό χρόνο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports