Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας προβάλλει την Ισπανική ταινία "Η Ελιά"

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας προβάλλει την...

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20.00

Για το Μάιο η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έχει προγραμματίσει  την προβολή της περσινής κινηματογραφικής ταινίας  Ισπανικής παραγωγής «Η Ελιά - El olivo», σε σκηνοθεσία  της Ισιάρ Μπολέιν, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20.00, στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ στην οδό Σαχτούρη 64.

Σύμφωνα με το στόρι της αξιόλογης αυτής ταινίας, η Alma μεγάλωσε με τον παππού της να την προσέχει πάρα πολύ και να της μαθαίνει να αγαπά μια ελιά  2000  ετών,  που  είναι φυτεμένη  στον  ελαιώνα τους.  Τώρα είναι  ενήλικη, δουλεύει στο οικογενειακό εκτροφείο  πουλερικών,  ο παππούς της δεν τρώει και δε μιλά, ενώ η ελιά πουλήθηκε από τους γονείς της. Πιστεύοντας πως η πάθηση του παππού της οφείλεται  στο  ξερίζωμα  της  ελιάς,  ξεκινά μια εκστρατεία ανεύρεσης και επαναφοράς του δέντρου στο πάτριο χώμα του.

Πρόκειται  για  μια  ταινία  με  έντονα πολιτικοκοινωνικά και οικολογικά  στοιχεία, που θίγει και το θέμα για την υποκρισία των δήθεν οικολογικών μεγαλοεταιρειών.

Το περιοδικό Αθηνόραμα με αφορμή την κυκλοφορία του φιλμ τον Ιούνιο του 2016 στις κινηματογραφικές αίθουσες είχε γράψει τα εξής: Road movie καθημερινών χαρακτήρων, με γλυκόπικρο χιούμορ και σαφή αλληγορική διάσταση πάνω στη σχέση ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Απλό, συναισθηματικό και πολιτικοκοινωνικά φορτισμένο σινεμά που θυμίζει μεσογειακό Κεν Λόουτς, καθώς είναι γραμμένο από τον μόνιμο σεναριογράφο του, Πολ Λάβερτι.

Διάρκεια 100 λεπτά.

*Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση στην περιβαλλοντική της διάσταση και τις επιπτώσεις της στις ζωές των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture