Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Δημοσθένης Πολύζος: Ήρθε η ώρα το Patras IQ να απλώσει τα φτερά του σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δημοσθένης Πολύζος: Ήρθε η ώρα το Patras...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο αντιπρύτανης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης μιλά για την επόμενη ημέρα της διοργάνωσης

Πλήρως ικανοποιημένος από την επιτυχία της 4ης έκθεσης Patras IQ, δηλώνει στο thebest.gr, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης καθηγητής Δημοσθένης Πολύζος. Μάλιστα, ο κ. Πολύζος τονίζει ότι πλέον ήρθε η ώρα η έκθεση να απλώσει τα φτερά της σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από όλους.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο Patras IQ που έγινε από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, συμμετείχαν 100 εκθέτες σε 88 περίπτερα, οι οποίοι παρουσίασαν τους θησαυρούς της έρευνας που παράγονται στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρίες που αξιοποιούν την γνώση σε ώριμο προϊόν και εταιρικά σχήματα βασισμένα στην καινοτομία.

Η προσέλευση των επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 7000, εξάντλησε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και έδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Η έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ», που έχει ήδη υλοποιηθεί τέσσερις φορές 2012, 2015, 2016 και 2017 στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα ωφελώντας τους πολίτες της περιοχής πολλαπλά και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πολύζος μιλώντας στο thebest.gr, αυτή η χρονιά για το Patras IQ, ήταν ασυζητητί η καλύτερη καθώς συμμετείχαν στην έκθεση και εταιρείες που είχαν προϊόν που βγήκε σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο ή ερευνητικό ινστιτούτο.

Στα θετικά της διοργάνωσης υπήρξε και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, κυρίως των νέων, οι οποίοι όπως διαπιστώνει ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας: «Τα περισσότερα νέα παιδιά που επισκέφθηκαν την έκθεση, σκέφτονται παρόμοια με τα παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, δηλαδή θα μπορούσαν κάλλιστα να μοιράζουν το χρόνο εργασίας τους ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Όσο για την «επόμενη ημέρα» της πετυχημένης διοργάνωσης, ο κ. Πολύζος αναφέρει πως:

«Το Patras IQ έφτασε εκεί που μπορούσαμε να το φτάσουμε. Πλέον χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα το αναλάβει εξ’ ολοκλήρου και να βρεθεί μόνιμος χώρος. Σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς η έκθεση έχει

γίνει γνωστή παντού και πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις. Χρειάζεται να έχει άλλη διαχείριση, σε μόνιμη και αποκλειστική βάση».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως ο στόχος αυτής της χρονιάς είναι η δημιουργία φορέα και μόνιμου εκθεσιακού χώρου. «Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να κάνει αποτίμηση της μέχρι τώρα προσπάθειας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Patras IQ, τονίζει πως:

«Το μεγάλο επίτευγμα  του Patras IQ είναι ότι ένωσε όλες τις δυνάμεις της πόλης. Αυτό που με ευχαριστεί ότι όλα τα κόμματα βλέπουν την προσπάθεια με το ίδιο μάτι»

Και απευθύνει ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες φορείς της έκθεσης, τους φορείς της πόλης, τους δημοσιογράφους, τους ανθρώπους που βοήθησαν όπως η Σία Αναγνωστοπούλου που πρότεινε να γίνει η προγραμματική σύμβαση, τον κ. Φωτάκη που εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα που είχε την ιδέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr