Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙ...

Θα πει τραγούδια της άνοιξης και του αγώνα

Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, η φετινή Γιορτή των λουλουδιών που έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο για την έλευση του Μάη, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, το απόγευμα και το βράδυ.

Επίκεντρο για άλλη μία χρονιά θα είναι η πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου οι ανθοπώλες θα στήσουν στο κάτω μέρος, κατά μήκος του δρόμου τους πάγκους με τα λουλούδια και στεφάνια τους, αλλά και η πλατεία Ομονοίας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Γιορτής που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων/Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο τοπικός σύλλογος των ανθοπωλών, θα περιλαμβάνει όπως έγινε γνωστό, παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκές συναυλίες και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Η κεντρική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.45 το βράδυ στα Ψηλαλώνια και θα είναι μία λαική συναυλία με τον γνωστό ερμηνευτή του έντεχνου τραγουδιού Λάκη Χαλκιά με τραγούδια της άνοιξης και του αγώνα.

Ο 73χρονος σήμερα Λάκης Χαλκιάς έχει καταγωγή από την Ήπειρο και είναι γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά και της Μαρίκας Χαλκιά. Ο ίδιος παίζει πέντε μουσικά όργανα (κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά και ούτι) ενώ ασχολείται με το τραγούδι από την ηλικία των επτά ετών, όπως αναφέρει η wikipedia.

Ο Λάκης Χαλκιάς έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της καριέρας του, με σημαντικά ονόματα της μουσικής μας σκηνής, όπως τους τραγουδιστές Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.α. και τους δημιουργούς Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αποτέλεσε, η παρουσίαση του έργου του "2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, στις 28 Μαΐου του 2002.

Πολιτικά, ο Λάκης Χαλκιάς που έχει πει εμβληματικά τραγούδια όπως τα "Μαλαματένια λόγια" του Μαρκόπουλου, πρόσκειται στο ΚΚΕ, με το οποίο υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2007.

Το πρόγραμμα στα Ψηλαλώνια περιλαμβάνει ακόμα παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της Πάτρας και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, από τις 19.30  έως τις 21.30.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

19.30 – 20.30 Παράσταση καραγκιόζη από τον Κώστα Μακρή και

21.00 - 24.00 Συναυλία από την Ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture