Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Patras IQ 2017 - Παρουσίασε δυο ημερίδες για την καινοτομία κατά τη διάρκεια της έκθεσης

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Pat...

Συμμετείχε ως συνδιοργανωτής με 5 περίπτερα

Η 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2017 έκλεισε τις εργασίες της την Κυριακή 9 Απριλίου με μεγάλη προσέλευση του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετείχε ως συνδιοργανωτής της Έκθεσης με 5 περίπτερα στα οποία παρουσιάστηκαν το σύνολο των Προγραμμάτων Σπουδών και οι καινοτομίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση τις οποίες πρώτο το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει εισάγει και εφαρμόσει αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες από το ΕΑΠ, κατά την διάρκεια των οποίων ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής , Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης,  τόνισε την σημασία της ανανέωσης του ΕΑΠ μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια της Ομάδας Νέων Προγραμμάτων Σπουδών ώστε να προσφερθούν περισσότερα εργαλεία στους φοιτητές για τη διευκόλυνση των σπουδών εξ αποστάσεως.

Πιο συγκεκριμένα, στην 1η ημερίδα με τίτλο «Αλλάζοντας το ακαδημαϊκό τοπίο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΑΠ, Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, παρέθεσε ομιλία με θέμα «Ανοικτότητα και καινοτομία απέναντι στις προκλήσεις της εξ αποστάσεως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Στη συνέχεια ακολούθησαν  η παρουσίαση της Ομάδας Νέων Προγραμμάτων Σπουδών από τον κ. Λάμπρο Τσίκνα, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής και η παρουσίαση της πλατφόρμας νέων Προγραμμάτων Σπουδών από την κ. Αγγελική Κουνέλη, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής.

Στη 2η ημερίδα, την ίδια ημέρα, με τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στο ΕΑΠ» παρουσιάστηκαν παραδείγματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από φοιτητές και ερευνητές του ΕΑΠ.  Συγκεκριμένα μίλησαν οι:  κ. Παναγιώτης Καρόπουλος, νικητής του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ 2015 με την εφαρμογή «UrboTour» και ο κ. Δημήτριος Μηλιώτης, νικητής του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ 2016 με την εφαρμογή «Apollon Light». Τέλος, την ημερίδα έκλεισε ο κ. Γιώργος Καραχάλιος, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάζοντας την εργασία του κ. Γεράσιμου Μεσσάρη, Υποψήφιου Διδάκτορα του ΕΑΠ με θέμα «Προσδιορισμός των θέσεων των αθηρωματικών πλακών στη αορτή με αναλυτική μέθοδο».

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως ένα εξ ορισμού καινοτόμο πανεπιστήμιο, συνεχίζει να προάγει και να προωθεί την καινοτομία στην εκπαίδευση και στην επιχειρηματικότητα στηρίζοντας παρόμοιες δράσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr