Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Γιατί δεν συμμετέχουμε στην παραγωγή της παράστασης «Οιδίπους επί Κολωνώ»

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Γιατί δεν συμμετέχουμε στ...

Με πρωταγωνιστή στον Κώστα Καζάκο

Το Δημοτικό Θέατρο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, εξηγώντας γιατί δεν συμμετέχει στην παραγωγή της παράστασης «Οιδίπους επί Κολωνώ», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο και 15 ακόμα ηθοποιούς, Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, ο Κώστας Καζάκος θα παραμείνει στο τιμόνι του Θεάτρου μέχρι τον Ιούλιο, οπότε και λήγει η σύμβασή του, καθώς έχει κουραστεί.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας μελέτησε την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Κώστα Καζάκου για μια φιλόδοξη καλοκαιρινή θεατρική  παραγωγή, την παράσταση Αρχαίου Δράματος «Οιδίπους επί Κολωνώ», με πρωταγωνιστή τον ίδιο και 15 ακόμα ηθοποιούς.

Οι οικονομικές απαιτήσεις μιας τέτοιας παράστασης είναι πολύ υψηλές για τις οικονομικές δυνατότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Δήμου, γι’ αυτό αναζητήθηκαν λύσεις επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και αναζήτησης συμπαραγωγού. Οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα και η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι δεν μπορεί να επωμισθεί το ρίσκο μιας παραγωγής εκατοντάδων χιλιάδων ή να εμπιστευθεί παραγωγούς που δεν είναι φερέγγυοι και μπορεί να εκθέσουν το Δήμο. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος ασφυκτιά οικονομικά, μετά τις συνεχείς μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης.

Μια τέτοια απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των χειμερινών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ. Οι εποχές των ακριβών παραγωγών δεν υπάρχουν σήμερα και ο Δήμος πρέπει με σύνεση και υπευθυνότητα να αποφασίζει κάθε οικονομικό προγραμματισμό. Είναι μια κατάσταση που συναντάμε σε κάθε δραστηριότητα του Δήμου, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που μειώνει κάθε χρηματοδότηση που αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Προκύπτει έτσι ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν μπορεί ν’ αναλάβει αυτή την παραγωγή.

Είναι φυσιολογική λοιπόν η απόφαση του Κώστα Καζάκου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής και να ανεβάσει την παράσταση, ανεξάρτητα από το ΔΗΠΕΘΕ και με συνεργάτες που θα επιλέξει και ευχόμαστε να έχει επιτυχία.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture