Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έπεσε η αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας

Έπεσε η αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφω...

Διακρίθηκε η ταινία «Μια βόλτα στη Γαλλία / Tour de France» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, την Τετάρτη 29/3/2017 στον κινηματογράφο Δαναό, στην Λ. Κηφισίας.

Η σινεφίλ διοργάνωση περιελάμβανε την πρώτη προβολή πολλών αξιόλογων ταινιών όπως το φιλμ για την αξέχαστη τραγουδίστρια Δαλιδά που από σήμερα 30/3 προβάλλεται στις Αθηναικές αίθουσες.

Όπως έγραψε και το ΑΠΕ, η ταινία «Μια βόλτα στη Γαλλία / Tour de France» του σκηνοθέτη και συγγραφέα Ρασίντ Τζαϊντανί κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Το βραβείο κοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, κέρδισε «Η ενοχή των αθώων / Les innocentes» της Αν Φοντέν.

Την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας έριξε η νέα ταινία -σε αβάντ πρεμιέρα, του Φιλίπ ντε Σοβερόν με τίτλο «Βρε καλώς τους! - Abras ouverts)», που θα προβληθεί στις αθηναϊκές αίθουσες τον προσεχή Ιούλιο.

Να προσθέσουμε ότι με το φιλμ «Μια βόλτα στη Γαλλία / Tour de France» ο 68χρονος Γάλλος σταρ Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια σπουδαία ερμηνεία, σ’ ένα φιλμ με χιούμορ, τρυφερότητα και συγκίνηση.

Η ιστορία

Ο Φαρούκ είναι ένας εικοσάχρονος ράπερ από τα προάστια του Παρισιού. Εξαιτίας μιας διαμάχης με έναν άλλο μουσικό, κινδυνεύει και πρέπει να φύγει μακριά από την πρωτεύουσα. Ο φίλος του Μπιλάλ του προτείνει να πάρει τη θέση του και να συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της Γαλλίας τον πατέρα του Σερζ, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ θέλει να ζωγραφίσει εκ νέου τα έργα του. Παρά το χάσμα γενεών και κουλτούρας, μια αναπάντεχη φιλία γεννιέται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture