Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η AΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΤΟΥΝΕΛ" ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ thebest.gr

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η AΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ Ν...

"Στον ύπνο μου βλέπω λύσεις σε θρίλερ"

Από τις πιο πετυχημένες δημοσιογράφους της γενιάς της, η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει εδώ και είκοσι χρόνια να φωτίζει μέσα από την δημοσιογραφική της έρευνα σκοτεινές υποθέσεις. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε γι΄ αυτήν μια νέα «περιπέτεια», η συγγραφή βιβλίων και η αποτύπωση υποθέσεων που εξιχνίασε στο χαρτί.

Το τρίτο, κατά σειρά, μυθιστόρημα της έχει τίτλο «Έρωτας φονιάς» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη». Και σε αυτό το βιβλίο της συναντάμε μια πραγματική ιστορία.

Ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγει το νήμα μιας σκοτεινής ιστορίας και ακολουθεί την αιματοβαμμένη διαδρομή της. Θύματα γυναίκες, σε μια σειρά άγριων εγκλημάτων, που έρχονται στο φως με διαδοχικές αποκαλύψεις και αλλεπάλληλες ανατροπές.

Ένα βιβλίο όπου η δημοσιογράφος-ερευνήτρια μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου, μετατρέπεται σε τιμωρό και δικαιώνει τα θύματα. Η δημοσιογράφος είναι η ίδια η Αγγελική Νικολούλη.

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Κυριακή 9 Απριλίου καθώς θα συναντήσει τους αναγνώστες στο Public που βρίσκεται στην Ερμού. Με αφορμή την επίσκεψή της στην Πάτρα μίλησε στο thebest.gr για τα χρόνια που έζησε στην πόλη, για την εκπομπή της «Φως στο τούνελ», για όσα τη συγκινούν, για όσα την κρατούν μάχιμη αλλά και για πολλά άλλα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

«Έρωτας φονιάς» είναι το τρίτο, κατά σειρά, μυθιστόρημα σας. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε τα τελευταία χρόνια στη συγγραφή βιβλίων;

Στην εφηβεία μου έγραφα ποίηση. Αναπόφευκτα η τριβή μου στην πορεία με τις εφημερίδες, μου έδωσε τη δυνατότητα να βελτιωθώ στον γραπτό λόγο . Το αστυνομικό ρεπορτάζ  και η εκπομπή, είναι πλέον οι πηγές έμπνευσης μου. Το 1990 κυκλοφόρησε  από τις Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη το βιβλίο «Τα πιπεράτα του 100» με κείμενα από  την ομώνυμη στήλη που διατηρούσα  στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Το βιβλίο είχε μάλιστα προλογίσει ο Αλέκος Σακελάριος. Οι «Eκδόσεις Καστανιώτη» πριν λίγα χρόνια με εμπιστεύτηκαν και έτσι ξεκίνησε αυτό το νέο, μαγικό  ταξίδι στη συγγραφή αστυνομικών θρίλερ.

Πώς είναι το διάστημα της συγγραφής ενός βιβλίου σας; Πώς το βιώνετε;

Τα βιβλία μου βασίζονται σε αληθινές πολύκροτες ιστορίες που έζησα  έντονα όσο τις ερευνούσα  στο «Τούνελ». Τις κουβαλάω μέσα μου και ξεπηδάνε με ευκολία όταν τις γράφω. Για να τις μεταφέρω όμως στο βιβλίο, απαιτούνται κι άλλες διεργασίες. Βαθύτερη έρευνα και στα παρασκήνια αλλά και μυθοπλασία, για να προστατευτούν τα πραγματικά στοιχεία των πρωταγωνιστών. Μετά, χρειάζομαι απομόνωση.

Το νέο σας βιβλίο είναι αφορμή να βρεθείτε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των αναγνωστών σας;

Η αγάπη που εισπράττω από τους φίλους του  «Τούνελ»  και του αστυνομικού θρίλερ, δεν είναι κάτι που μπορώ να περιγράψω με λόγια. Ζω απίστευτα συγκινητικές στιγμές με ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θα θυμάμαι για πάντα.  Μιλάμε για τις πολύκροτες υποθέσεις του «Τούνελ» που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και για σοβαρά κοινωνικά θέματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω χτίσει με τους τηλεθεατές μια σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας και αυτό φαίνεται, όταν μας δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά.

Στις 9 Απριλίου, με αφορμή το βιβλίο σας, θα συναντήσετε και τους Πατρινούς. Ποια είναι η σχέση σας με την πόλη;

Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που θα βρεθώ για μια ακόμα φορά στην αγαπημένη μου Πάτρα. Είναι η πόλη που με στήριξε στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα και εδώ είχα την τύχη να πάρω μαθήματα δημοσιογραφίας, ήθους και αξιοπρέπειας,  από σπουδαίους ανθρώπους και δασκάλους της δημοσιογραφίας. Όσο ζούσα στην Πάτρα δέθηκα με τους κατοίκους της , ασχολήθηκα με τα κοινά με πολύ μεράκι και με συνεπήραν οι ομορφιές της.

Το όνομα σας είναι συνδεδεμένο με την εξιχνίαση εγκλημάτων. Ποια ήταν η υπόθεση που σας σόκαρε περισσότερο τα τελευταία χρόνια;

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσω μια υπόθεση σαν περισσότερο σοκαριστική από κάποια άλλη. Δεν είναι δυνατόν να μετρήσεις ή να ζυγίσεις τον ανθρώπινο πόνο, το μυστήριο και γενικά το έγκλημα.  Οι ιστορίες  που φτάνουν  στο «Τούνελ», κρύβουν πίσω τους ανθρώπινες τραγωδίες.

Ποια είναι αυτή που σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Στο «Τούνελ» η έρευνα σε μια υπόθεση δεν σταματά, όσος χρόνος  κι αν περάσει,  όσο δύσκολη κι αν είναι. Πολλές φορές η έρευνα  ξεκινά σε βάθος, όταν οι επίσημες Αρχές έχουν εγκαταλείψει. Για μας το μόνο που έχει σημασία είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η απάντηση στα ερωτήματα που καίνε τους συγγενείς των αγνοουμένων και δολοφονημένων συνανθρώπων μας.

Από τις υποθέσεις που ερευνάτε αυτή την περίοδο, ποια «βλέπετε» ότι θα μπορούσε να γίνει το επόμενο βιβλίο σας;

Θα τη μάθετε όταν θα εκδοθεί με το καλό το τέταρτο στη σειρά βιβλίο μου.

Πριν λίγες μέρες, μέσα από την εκπομπή σας, υπήρξαν κάποιες εξελίξεις και στην υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά… Ποια είναι η εκτίμηση σας για αυτή την υπόθεση;

Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο, διαταραγμένο άτομο που πιθανότατα υπέστη  στη ζωή του ένα τραυματικό σοκ. Πρέπει να είναι έξυπνος, μεθοδικός και να κυνηγά τη δημοσιότητα. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και οι συνάδελφοι τους οδηγοί ταξί, τη σύλληψη του. Μόνο τότε θα βγουν από την αγωνία και το φόβο ενός επόμενου χτυπήματος.

Υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις για τις οποίες αν δεν υπήρχε το «Φως στο τούνελ» δεν θα είχε βρεθεί «η άκρη του νήματος» και δολοφόνοι θα είχαν μείνει ατιμώρητοι...

Αναφέρεστε σε ιστορίες που έφτασαν στην εκπομπή  σαν απλές εξαφανίσεις  στις οποίες οι Αρχές δεν έδωσαν την απαιτούμενη βαρύτητα. Καταφέραμε με μεθοδική και επίμονη έρευνα, να ανοίξουμε το δρόμο για την αποκάλυψη των εγκλημάτων που έκρυβαν. Η δική μας η έρευνα σταματά εκεί που η Αστυνομική και η Δικαστική, αναλαμβάνει τα ηνία.

Αισθάνεστε ότι κουβαλάτε μια… « βαριά ευθύνη»; Κυρίως απέναντι στις οικογένειες που σας εμπιστεύονται και περιμένουν από εσάς απαντήσεις…

Η ευθύνη είναι όλων μας. Και της εκπομπής που ερευνά και των μαρτύρων που βοηθούν σε δύσκολες υποθέσεις. Το μεγαλύτερο βάρος όμως πέφτει επάνω μου, γιατί θέλω από τη μια να κρατώ τις ισορροπίες κι απ’ την άλλη να δω το φως να ανάβει στο σκοτεινό τούνελ που έχουν εγκλωβιστεί οι συνάνθρωποι μας.

Έχετε δηλώσει ότι και χωρίς την τηλεόραση θα ήσασταν… «μια χαρά». Από τι θα εξαρτηθεί το πότε θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος;

Όταν θα κουραστούμε οι τηλεθεατές κι εγώ.

Από πού αντλείτε δύναμη για να συνεχίζετε;

Από την αγάπη του κόσμου που με στηρίζει είκοσι ένα χρόνια και με ενθαρρύνει να συνεχίσω.

Ποιο είναι το πιο συγκινητικό πράγμα που έχετε ακούσει λόγω της δουλειάς σας;

Είναι πολλά σε αυτήν την μακρόχρονη πορεία. Εκείνο που έμεινε βαθιά χαραγμένο μέσα μου,  ήταν αυτό που μου είπε μια οικογένεια. Το βράδυ της Παρασκευής, μαζεύονται στο τραπέζι για να φάνε την ώρα που ξεκινάει η εκπομπή και βάζουν ένα πιάτο και για μένα…

Μέσα από την εκπομπή σας έχετε δει και ζήσει από κοντά ανθρώπους που έφτασαν στα άκρα, ιστορίες που πολλές φορές ξεπερνούν τη φαντασία… θα αναρωτιόταν κανείς, βλέπετε συχνά εφιάλτες;

Ο ύπνος μου δεν μπορώ να πω ότι είναι ταραγμένος. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, είναι δημιουργικός. Βλέπω λύσεις σε θρίλερ και την άκρη σε μπερδεμένα νήματα.

Πολλές φορές, δημοσιεύματα έχουν κάνει λόγο για απειλές που δέχεστε, ακόμη και για την ζωή σας… τι ισχύει;

Ισχύουν όλα αυτά, αλλά δεν θέλω να τα συζητώ και να ασχολούμαι περισσότερο. Τα αντιμετωπίζω και συνεχίζω τις έρευνες μου.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;

Το χω δηλώσει πως δεν τα πάω καλά με τον φόβο. Αν τον άφηνα να με παρασύρει , δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα.

Τι θα θέλατε για το μέλλον;

Υγεία και τύχη για όλους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture