Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το μήνυμα του Γιάννη Ζουγανέλη στα Πατρινόπουλα για το σχολικό εκφοβισμό -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το μήνυμα του Γιάννη Ζουγανέλη στα Πατρι...

Όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Discover your Way

Στην Πάτρα και στο βιβλιοπωλείο Discover your Way βρέθηκε ο Γιάννης Ζουγανέλης την Παρασκευή 24 Μαρτίου καθώς παρουσίασε το βιβλίο του για το σχολικό εκφοβισμό. Από νωρίς μικροί φίλοι του βιβλιοπωλείου αλλά και αρκετοί ενήλικες βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να ακούσουν και να συζητήσουν για αυτό το σημαντικό θέμα.

Για το βιβλίο μίλησε η Ελένη Καραλή, εκπαιδευτικός του Δημοτικού σχολείου των Αρσακείων Πατρών και φυσικά ο ίδιος ο Γιάννης Ζουγανέλης.

"Να θυμάστε ότι πρέπει να μιλάτε για ότι σας συμβαίνει παιδιά" είπε στο κοινό του, ενώ μοιράστηκε και δικές του δυσκολίες από την εποχή που ήταν παιδί. Μίλησε για το πώς αντέδρασε εκείνος όταν και όταν οι δικοί του συμμαθητές προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν.

Την προσοχή του κέρδισε μια μικρή, η οποία τον ρώτησε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε ο ήρωας του βιβλίου, που δέχεται σχολικό εκφοβισμό, να είναι... κοντός.

"Μα γιατί ήταν πιο εύκολο" της απάντησε. "Το να είσαι τυφλός ή αναπήρος πονάει περισσότερο"της εξήγησε. Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ταινία που ετοιμάζει και που σχετίζεται με παραπληγικά παιδιά.

 

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο αφηγήθηκε η ηθοποιός και θεατρολόγος Τάνια Ρόκκα. Μέσα από την αφήγηση της τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον ήρωα του βιβλίου, τον "μισομπουκίτσα", ενώ κατανόησαν καλύτερα το πρόβλημα του.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνύπαρξη του Γιάννη Ζουγανέλη με τον ανιψιό του Αλέξανδρο. Τραγούδησαν μαζί τραγούδια του βιβλίου και χάρισαν πολλά χαμόγελα.

Οι γονείς έθεσαν θέματα που τους απασχολούν ενώ τα παιδιά έθεσαν στον Γιάννη Ζουγανέλη τις δικές τους... απορίες. Ο  Γιάννης Ζουγανέλης υπέγραφε αντίυθπα του βιβλίου του και φωτογραφιζόταν με τους μικρούς θαυμαστές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture