Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μήνυμα διαλόγου και εξωστρέφειας έστειλε από τη Νέα Υόρκη η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Μήνυμα διαλόγου και εξωστρέφειας έστειλε...

Παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης που οργάνωσε το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης

Μήνυμα διαλόγου και εξωστρέφειας απηύθυνε από τη Νέα Υόρκη η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ένας κόσμος συναισθημάτων. Αρχαία Ελλάδα 700 π.Χ. - 200 μ.Χ.», που οργάνωσε το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

«Είναι ένα προνόμιο αλλά και χρέος για εμάς σήμερα, να προστατέψουμε την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας. Σε μια εποχή τόσης οργής και απογοήτευσης, χρειάζεται να εισαγάγουμε το διάλογο και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, να υποστηρίξουμε την ελευθερία της σκέψης, την αντιπαράθεση των ιδεών, την αποδοχή του Άλλου -τις αξίες δηλαδή που αποτελούν το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, να επανασυνδεθούμε μεταξύ μας, προκειμένου να βρούμε απαντήσεις». Με αυτά τα λόγια η κ. Κονιόρδου χαιρέτισε το ελληνοαμερικανικό κοινό το οποίο έσπευσε στα εγκαίνια της έκθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Με 130 έργα αρχαίας τέχνης (αγγεία, αγάλματα, ανάγλυφα, θεατρικές μάσκες, φυλαχτά, νομίσματα), δανεισμένα από κορυφαία μουσεία, η έκθεση αυτή αντανακλά τους προβληματισμούς του κλάδου της Ιστορίας των συναισθημάτων για τον ιδιαίτερο ρόλο τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνίδα υπουργός με τις δύο ομιλίες της (στις 7 και 8 Μαρτίου 2017) ανέπτυξε ένα σύνθετο σχήμα για τη δυναμική του πολιτισμού σε εποχές λιτότητας, όπως η σημερινή και για τη διαλεκτική σχέση συναισθημάτων και ορθού λόγου ως κινητήριων δυνάμεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς όσο και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Με την ίδια αφορμή, η Λυδία Κονιόρδου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Πολιτείας και του υπουργείου Πολιτισμού με πολιτιστικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση που αναπτύσσει μια τόσο σημαντική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Η φωτ. είναι από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ.

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture