Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Εξαφανίστηκαν" σε μισή ώρα οι θέσεις για την παράσταση "Γουρουνάκια Κουμπαράδες"

Πάτρα: "Εξαφανίστηκαν" σε μισή...

Έντονα παράπονα από γονείς που είχαν πάει στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου το πρωί και δεν βρήκαν εισιτήριο

Δύο κοινωνικού χαρακτήρα παραστάσεις θα παρουσιάσει το Θεατρικό Εργαστήρι του Καλλιτεχνικού ομίλου της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόκειται όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, για το γνωστό έργο "Γουρουνάκια Κουμπαράδες" του Ευγένιου Τριβιζά, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο ‘’Απόλλων’’, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή 50 ατόμων επί σκηνής και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο thebest.gr, γονέας που πήγε στις 10.45 το πρωί στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων για να κάνει κράτηση θέσεων, βρέθηκε προ αρνητικής εκπλήξεως καθώς όλες οι διαθέσιμες θέσεις και για τις 2 παραστάσεις είχαν δοθεί.

Στο ενημερωτικό δελτίο Τύπου, αναγραφόταν ότι η διάθεση των εισιτηρίων/δωρεάν θέσεων θα ξεκινούσε στις 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, την Πέμπτη 9/3, ωστόσο το ταμείο άνοιξε στις 10 το πρωί και μέσα σε 20 λεπτά, μισή ώρα, όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια είχαν τελειώσει.

Ο γονέας που παραπονέθηκε, μας είπε πως ήσαν και άλλοι παρόντες που ήθελαν να πάνε τα παιδιά τους στην παράσταση αυτή και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο ταμείο. Μάλιστα είναι και κάποιοι που τα παιδιά τους συμμετέχουν στην παράσταση και τώρα δεν θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν στη σκηνή.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολυφωνικής Σταύρο Σολωμό, ο οποίος και ήταν γνώστης του προβλήματος. Όπως μας είπε, πράγματι το δελτίο Τύπου έλεγε ότι η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινούσε στις 11 το πρωί αλλά καθώς το ταμείο του θεάτρου είχε ανοίξει από τις 10 όπως είναι και το ωράριο του, όσοι είχαν πάει από νωρίς και είχαν πιάσει σειρά, πήραν τα εισιτήρια, τα οποία είναι αλήθεια πως δεν ήσαν πολλά δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων (το πολύ 200 άτομα ανά παράσταση).

Ο κ. Σολωμός όπως εξήγησε στο thebest.gr, ζήτησε από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μήπως ήταν εφικτό να δινόταν το θέατρο για τις 11 το πρωί της Κυριακής ώστε να παιζόταν μία εξτρά παράσταση μιας και δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον κόσμο που δεν πρόλαβε να βρει εισιτήριο, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό.

Ως μόνη λύση ο κ. Σολωμός συστήνει σε όσους δεν βρήκαν θέση να σπεύσουν έγκαιρα το Σάββατο 11/3 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή γενική πρόβα της παράστασης.

Πενήντα άτομα λοιπόν επί σκηνής μεταμορφώνονται ως Λύκοι, Γουρουνάκια, Ανεμοδούρηδες, Ξενοδόχοι, τραγουδούν, χορεύουν, και υπόσχονται να χαρίσουν χαμόγελα σε μικρούς και έξυπνους μεγάλους.

Πρόκειται για μία παράσταση- musical, επίκαιρη, βασισμένη στο ευφάνταστο θεατρικό κείμενο του σημαντικότερου νεοέλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο πραγματεύεται με ζωντανό και ευφυή τρόπο πανανθρώπινες αξίες, όπως τη δικαιοσύνη, την ισονομία, τη φιλία, την αγάπη, τον αλτρουισμό, αναφέρεται στην μετανάστευση, καταδικάζει την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και την επίπλαστη αξία του χρήματος που καταδυναστεύει τον σύγχρονο κόσμο.

Η διασκευή του έργου και η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture