Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Πάνθεον της Πάτρας από Πέμπτη οι "Καταπληκτικές Γυναίκες" με την Ανέτ Μπένινγκ

Στο Πάνθεον της Πάτρας από Πέμπτη οι &qu...

Στην βραδινή προβολή των 22.00 συνεχίζεται το Οσκαρικό "Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα"

Από αυτή την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 βγαίνει στην Ελλάδα σε διανομή της Feelgood και θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη, το αξιόλογο φιλμ του 51χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικ Μιλς, «Καταπληκτικές Γυναίκες – 20th Century Women».

Πρωταγωνιστούν η Ελ Φάνινγκ, η Γκρέτα Γκέργουικ, η Ανέτ Μπένινγκ, η οποία προτάθηκε για την Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου για κωμωδία/μιούζικαλ και οι Αλία Σόκατ, Λόρα Γουίγκινς,  Λούκας Τζέιντ Ζούμαν και Μπίλ Κράνταπ.

Ο Μάικ Μιλς υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, το οποίο προτάθηκε φέτος για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου ενώ αδικία θεωρήθηκε από πολλούς το γεγονός ότι η Μπένινγκ δεν προτάθηκε τελικά για το Όσκαρ. Ο Μιλς που έχει υπογράψει την ταινία «Beginners» με τον Κρίστοφερ Πλάμερ που τιμήθηκε με Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, επιστρέφει με μια αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, την οικογένεια, τον χρόνο και τους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή.

Υπόθεση

1979, Santa Barbara. Η Dorothea Fields είναι μια αποφασιστική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της, σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Abbie, ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνη και στην Julie, μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

Διάρκεια: 119 λεπτά.

Το φιλμ «Καταπληκτικές Γυναίκες» προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης ενώ οι έως τώρα εισπράξεις του έχουν φτάσει τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Θα προβάλλεται στο Πάνθεον στις 19.45, από την Πέμπτη 9 έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Στην βραδινή προβολή των 22.00 στο Πάνθεον συνεχίζεται για 3η εβδομάδα η δραματική ταινία του Κένεθ Λόνεργκαν «Manchester by the sea – Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» που προτάθηκε για 6 Όσκαρ και κέρδισε 2 του α’ανδρικού ρόλου για την εξαιρετική, σπαρακτική ερμηνεία του 41χρονου ηθοποιού Κέισι Άφλεκ και του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Διάρκεια: 137 λεπτά.

Εκτός του Κέισι Άφλεκ, παίζουν και οι Μισέλ Γουίλιαμς, Κάιλ Τσάντλερ, Λούκας Χέντζες.

Υπόθεση:

Ο μοναχικός Λι συγκλονίζεται από τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου του αδερφού κι έρχεται σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνει την επιθυμία του τελευταίου να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του.

Την ταινία διανέμει στην Ελλάδα η Feelgood.

Οι διεθνείς εισπράξεις του βαθιά συγκινητικού φιλμ πλησιάζουν τα 70 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα η ταινία έχει ξεπεράσει τα 40.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture