Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τέλη Μαρτίου το 5ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Πάτρα

Τέλη Μαρτίου το 5ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου...

Θα γίνουν και 2 κινηματογραφικές προβολές πρόσφατων Γερμανικών ταινιών

Οι εκπαιδευτικοί γερμανικής γλώσσας στην Πάτρα και ο Ελληνογερμανικός Αχαΐας διοργανώνουν για 5η χρονιά Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Πάτρα.

Οι προβολές των ταινιών θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 με πρωινές προβολές για μαθητές σχολείων ενώ το σαββατοκύριακο 1η και 2 Απριλίου στις 19.30 θα γίνουν 2 ξεχωριστές κινηματογραφικές προβολές.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το εργαστήρι υποτιτλισμού εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, και με τη στήριξη των Τμημάτων πολιτιστικών θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 19.30 έχει προγραμματιστεί η προβολή του φιλμ παραγωγής 2013 «Fack ju Göhte» σε σκηνοθεσία Bora Dağtekin με τους Elyas M'Barek, Karoline Herfurth και τους ανερχόμενους ηθοποιούς Max von der Groeben και Jella Haase. Η Γερμανική αυτή κωμωδία είχε παιχθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το Νοέμβριο του 2013.

Την Κυριακή 2/4 στις 19.30 θα προβληθεί η δραματική ταινία παραγωγής 2012 «Barbara» σε σκηνοθεσία Christian Petzold. Παίζουν η Νίνα Χος στο ρόλο της Barbara και οι Ronald Zehrfeld (André), Jasna Fritzi Bauer (Stella), Ράινερ Μποκ (Klaus Schütz) και Mark Waschke (Jörg). Η ταινία είχε προβληθεί στο 62ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου καθώς και στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture