Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ομιλία του Ακαδημαϊκού Μιχάλη Τιβέριου στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Ομιλία του Ακαδημαϊκού Μιχάλη Τιβέριου σ...

Επίσης διοργανώνεται δράση γνωριμίας μαθητών με μνημεία της πόλης όπως το Αρχαίο Ωδείο

Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Μιχάλης Τιβέριος, Ακαδημαϊκός – Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας. Η ομιλία με τίτλο «Από τον κόσμο του αρχαίου συμποσίου» θα γίνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 19:30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο μεταξύ το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών έχει προγραμματίσει τη φετινή άνοιξη και ενδιαφέρουσες μαθητικές δράσεις.

Οι μαθητές του 3ου και 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών υιοθετούν το Αρχαίο Ωδείο και το Αμφιθέατρο/Στάδιο της πόλης, γνωρίζουν, κατανοούν και αποκωδικοποιούν τα  μουσειακά εκθέματα  που σχετίζονται με τους χώρους θέασης και ακρόασης της ρωμαϊκής Πάτρας, στο πλαίσιο σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο, εργαστηρίων κατασκευής θεατρικών προσωπείων-ενδυμάτων και πολιτιστικών διαδρομών στη θεατρική Πάτρα με μία εφαρμογή της Clio Muse.

Στόχος είναι η μαθητική κοινότητα να ψυχαγωγηθεί και να ασκηθεί στην παραγωγή λόγου και τέχνης μέσα και από τη γνωριμία της με τα μνημεία.

Υπεύθυνοι σχεδιασμού & υλοποίησης: Γεωργία Μανωλοπούλου, Αλεξάνδρα Κωτσάκη, Θανάσης Θεμελής. Τηλ. 2613 616178, 08:00-15:00.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων  Δ/νσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών συμμετέχει στο Πολιτιστικό Δίκτυο, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρών.

Ακόμα η φωτογραφία θα αποτελέσει μέσο μνήμης, αποτύπωσης και καταγραφής της εμπειρίας των μαθητών στο Μουσείο, έπειτα από τη γνωριμία των μαθητικών ομάδων με επιλεγμένα εκθέματα και έχοντας ακολουθήσει συγκεκριμένες μουσειακές διαδρομές στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους  επισκέψεων.

Η δράση "Φωτογραφία και Μουσείο. Βλέπω, Καταγράφω, Βιώνω, Θυμάμαι" που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες Α’βάθμιας Εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί το Μάιο 2017 με φωτογραφική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και σε όλα τα συνεργαζόμενα μουσεία της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γεωργία Μανωλοπούλου, τηλ. 2613 616178, ώρες 08:00-15:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture