Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Στην παρουσίαση του βιβλίου του φιλόλογου Δημήτρη Κομποχόλη-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα:Στην παρουσίαση του βιβλίου του φι...

Την περασμένη Πέμπτη

Η παρουσίαση βιβλίου του νεαρού φιλόλογου Δημήτρη Κομποχόλη έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών την περασμένη Πέμπτη 02/03/17.

Το βιβλίο προλόγισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας  κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εξήρε με ένθερμο τόνο τη συγγραφική τέχνη και την άρτια γραφίδα του νεαρού συγγραφέως. Αναφερόμενος στη θεματική ποικιλότητα των κειμένων δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον συνδυασμό λέξεων, δομημένων ορθώς, οι οποίες κινητοποιούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην καλά δουλεμένη γλώσσα και στη στοχαστική δεινότητα του συγγραφέα που έχει να αφορμάται από θέματα επικαιρότητας και να τα συνδέει με ιστορικές λαμπρές στιγμές του παρελθόντος. Συνεχάρη τον ίδιο για το ήθος του, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιες φωνές. Στο πρόσωπό του είδε έναν νέο συγγραφέα, πολλά υποσχόμενο, ο οποίος μπορεί να δώσει το έναυσμα στη γενιά του να ανασυγκροτηθεί και να κυνηγήσει αυτά που τις αξίζουν.

Ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Καραντζής  μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η γραφίδα  του Δημήτρη παρεμβαίνει, βάζει εμπόδια στη λήθη προβάλλοντας τις αξίες και τα ιδανικά του πολιτισμού μας, αυτά που αποτελούν τα δυνατά όπλα που διαθέτει η χώρα μας, υποδηλώνοντας συγχρόνως  ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της Τέχνης, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης».

Στάθηκε όμως και στον άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, του νεαρού φιλολόγου, στον ρέοντα λογοτεχνικό του λόγο,  στους εύστοχους τίτλους των θεμάτων του, στον έξυπνο τρόπο που ενσωματώνει τις απόψεις διακεκριμένων ανθρώπων του πνεύματος στα κείμενά του. «Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτει τις βαθύτερες γνώσεις του για την ιστορία, τη λογοτεχνία και  τη φιλοσοφία,  εκπέμπει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και προσδίδει στις απόψεις του μεγαλύτερο βαθμό αντικειμενικότητας».

Ο συγγραφέας κ. Ιντζεγιάννης με τη σειρά του επικεντρώθηκε στον λεξιλογικό πλούτο και στη σαφήνεια γλώσσας και νοήματος των δοκιμίων. Τόνισε επίσης ότι η θεματική του Δημήτρη Κομποχόλη αντικατοπτρίζει: «το άγχος μιας γενιάς επιστημών, οι οποίοι αναλύοντας  το ιστορικό παρελθόν και την επίδρασή του στο σήμερα  βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να ανταποκριθούν στη στράτευση στην οποία τους καλεί το χρέος απέναντι στο γένος».

Τέλος ο Δημήτρης Κομποχόλης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, τους ομιλητές και αφού μίλησε για την ανάγκη η νέα γενιά να λάβει πρωτοβουλίες, έκλεισε με τη φράση που συγκίνησε και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού: «Οι αλκυονίδες ημέρες για τον τόπο μας θα έρθουν, εφόσον τις καρτερήσουμε υπομονετικά, εφόσον γίνουν στον καθένα μας βίωμα και εν συνεχεία εγκολπωθούν στο συλλογικό ασυνείδητο με αλλαγμένη νοοτροπία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture