Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα Οσκαρικά φιλμ "Moonlight" και "Ο Εμποράκος" προβλήθηκαν στο Πάνθεον της Πάτρας

Τα Οσκαρικά φιλμ "Moonlight" κ...

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας τελικά πήγε στο "Moonlight" και όχι στο "La la land"

Την έκπληξη έκανε τελικά το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς καθώς απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην 89η απονομή ενώ στην ιστορία θα μείνει το απόλυτο μπλέξιμο και λάθος που συνέβη με τον φάκελο που έγραφε «Emma Stone La la land» που προξένησε όπως ήταν φυσικό σύγχυση στους παρουσιαστές του βραβείου, Γουόρεν Μπίτι και Φαίη Νταναγουέι με τα γνωστά αποτελέσματα!

Το συγκινητικό «Moonlight», μία ανεξάρτητη παραγωγή, διακρίθηκε και με 2 ακόμη Όσκαρ, του καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για τον 42χρονο Μαχερσάλα Αλί, ο οποίος παίζει και στην ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» που προβάλλεται με επιτυχία αυτές τις μέρες στην Πάτρα, στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε, και του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου που πήρε ο Μπάρι Τζένκινς.

Να θυμίσουμε πως την εξαιρετική αυτή ταινία που διένειμε η Seven Films, είδαμε στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Γούναρη.

"Ακόμη και στα όνειρα μου, αυτό δε θα μπορούσε να είναι αληθινό." Μπάρι Τζένκινς

"Αυτό είναι για όλα τα μαύρα αγόρια και κορίτσια και για τους ανθρώπους δίχως φύλο, που δε βλέπουν τον εαυτό τους. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, αυτό είναι για εσάς." Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι

"Σ' ευχαριστώ Μπάρι Τζένκινς. Σ' ευχαριστώ Ταρέλ Μακ Άλβιν. Την Αντέλ Ρομάνσκι που ανάγκασε το Μπάρι να μου δώσει το ρόλο. Ήταν υπέροχη εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω τόσους ανθρώπους που με έφεραν εδώ." Μαχερσάλα Άλι.

Αυτά δήλωσαν οι συντελεστές του «Moonlight» που διακρίθηκαν στα Όσκαρ.

Για τους δύο δημιουργούς Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι (σε στόρι του οποίου βασίστηκε το σενάριο) που μεγάλωσαν στη φτωχογειτονιά της Φλόριντα των ΗΠΑ ήταν πράγματι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

*Στο μεταξύ το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας επίσης απονεμήθηκε σε ταινία της Seven Films, τον «Εμποράκο» από το Ιράν. Για 2η φορά ο σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαράντι μετά το φιλμ «Χωρισμός – A Separation», κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ, αυτή τη φορά με τον «Εμποράκο – The Salesman» που παίχθηκε στην Πάτρα, στο Πάνθεον.

Το βραβείο δέχτηκε εκ μέρους του η Ιρανο-αμερικανή Ανουσέ Ανσαρί (η πρώτη μηχανικός Ιρανικής καταγωγής που ταξίδεψε στο διάστημα), η οποία διάβασε το ευχαριστήριο λόγο του Φαραντί, ο οποίος ήταν απών.

"Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο δεύτερη φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της Ακαδημίας, το συνεργείο μου στο Ιράν, τους παραγωγούς μου και τους συνυποψήφιους μου στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Λυπάμαι που δε βρίσκομαι απόψε μαζί σας. Η απουσία μου είναι από σεβασμό προς τους ανθρώπους της χώρας μου, και των υπολοίπων έξι χωρών που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτό τον απάνθρωπο νόμο.

Ο διαχωρισμός του κόσμου σε "εμείς" και οι "εχθροί" δημιουργεί φόβο, απατηλή δικαιολογία για βία και πόλεμο. Πόλεμοι που  αποτρέπουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις χώρες- θύματα επιθέσεων. Οι δημιουργοί μπορούν να συλλάβουν με τις κάμερες τους τις ανθρώπινες αρετές, να σπάσουν τα στερεότυπα των εθνικοτήτων και θρησκευμάτων. Μπορούν να δημιουργήσουν συμπάθεια μεταξύ "ημών" και "άλλων", μια συμπάθεια που χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ. Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους του κ. Φαραντί."

Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των νικητών: http://oscar.go.com/winners

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture