Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΟΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ: ΦΟΒΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ, ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΟΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ: ΦΟΒΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Παρεθερίσαμε» κανονικά…

Δεν έχει στεγανά η τόλμη και η ευρηματικότητα κάποιων πληρωμάτων στο Πατρινό Καρναβάλι. Στη μεγάλη τελική παρέλαση της περασμένης Κυριακής μας σαγήνευσαν με τις ιδέες, τις απρόσμενες λεπτομέρειες, τα υλικά και τα άρματα- έστω κι αν πρόκειται για την πάντα χαρισματική μειοψηφία της «εμπροσθοφυλακής». Το πολυσυζητημένο γκρουπ 86, μόνο του στο φινάλε της πομπής κατέπληξε και πάλι με τον κατάδικό του αρτίστικο τρόπο.

Και τι δεν είδαμε πάνω στους καρναβαλιστές: παρέλασαν έχοντας στα κεφάλια φάρους και θαλασσινές καμπίνες, λεκάνες για πλύσιμο χεριών, σκάλες DNA, τούλια σαν σύννεφα και χάντρες για βροχή, εξωτικά τοτέμ, πελώρια μάτια, όργανα μουσικής, επιχρυσωμένα κλαδιά, μαυροπίνακες, πυξίδες, στρόφιγγες, κεφάλια μασκαράτας, φουτουριστικά αστέρια, πλαστικά ποτήρια, θαλασσινά, μεταλιζέ στεφάνια ζωδιακού κύκλου κ.α. Είδαμε ακόμα πίνακες ζωγραφικής για φούστες και μεγάλα άρματα που συναγωνίζονταν εκείνα του Καρναβαλικού Συνεργείου. Ακόμα και προσωπογραφία που ζωγραφιζόταν «επί τόπου» σκαρφίστηκαν!

 

Σαν προσωπική άποψη, μας γοήτευσε πολύ το πλήρωμα 94, που γιόρτασε 30 χρόνια συμμετοχής στο Καρναβάλι και το Κρυμμένο Θησαυρό με μια εξαιρετική retro εμφάνιση και τίτλο «Παραθερισταί». Οι αμφιέσεις εποχής (σε μπεζ και ασπρο-μπλε) θύμιζαν κάτι από γαλλική Ριβιέρα με κινούμενα σχέδια μαζί, ενώ πλαισιώθηκαν από κινητές καρτ-ποστάλ, βαλίτσες, σωσίβια και καραβάκια.

Αίσθηση έκανε και η ευρεσιτεχνία της live ζωγραφικής της ομάδας 106 -«Μιχαήλ Αγγελοι» και βέβαια τα άρματα με τις 12 διαφορετικές, εκκεντρικές στολές ζωδίων αλλά και τη φουτουριστική ακολουθία του 86-«Zodiac». Διαλέξαμε όσες αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες βρήκαμε- θα θέλαμε περισσότερες.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View