Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Στα εγκαίνια της έκθεσης της Σοφίας Κυριακού “ Το ίχνος του Πολύτιμου”- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα:Στα εγκαίνια της έκθεσης της Σοφία...

Στη γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την εικαστικό Σοφία Κυριακού και παρουσιάζει την καινούρια της δουλειά, στην ατομική της έκθεση με τίτλο Το ίχνος του Πολύτιμου”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι ζωγραφικά και έργα μικτής τεχνικής και για την ίδια είναι η έκτη ατομική της έκθεση.

Η εικαστικός Σοφία Κυριακού γράφει για τα έργα της θεματικής ενότητας “Το ίχνος του Πολύτιμου”: Αρχετυπικές έννοιες του πολύτιμου αγγίζονται σ' αυτή την έκθεση μέσα από το ατελές σήμερα. Με το υλικό του ευτελούς προσπαθώ να αγγίξω το πολύτιμο, γιατί μπορεί μία χρυσοκλωστή να υποδύεται το πολύτιμο, ενώ ένα τσαλακωμένο χαρτάκι μπορεί να είναι.

Έννοιες και λέξεις που κρύβουν κάτι από την παγκόσμια ιστορία, αλλά και η καταγραφή της κατάστασης των ίδιων των έργων, δηλαδή για ποιο σκοπό φτιάχτηκαν και τι εξυπηρετεί αυτός ο σκοπός, είναι η αφορμή για τη δημιουργία των περισσότερων έργων. Το ίχνος που αφήνει το αγνό κομμάτι της ύπαρξης μας, ως ίχνος ενθύμησης για αυτό που είναι πολύτιμο και ξεχάσαμε ότι είναι. Μια σπίθα ενθύμησης για κάτι που ξεχάσαμε, καθώς το πολύτιμο είναι διαχρονικό και δεν μπορεί παρά να είναι, γιατί το ξεχάσαμε και το αντικαταστήσαμε με το ψεύτικο - Faux, μήπως δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί ο άνθρωπος το πολύτιμο γι' αυτό κάνει πως το ξεχνάει; Το πολύτιμο κρύβει και ενοχή, είτε επειδή είναι επιθυμητό απ' όλους, είτε γιατί φαντάζει άπιαστο και επομένως χαρακτηρίζεται ψεύτικο, πολλές φορές λέμε το ψεύτικο αληθινό και το αληθινό ψεύτικο, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “είναι τόσο ωραίο σαν ψεύτικο ή είναι τόσο ωραίο σαν αληθινό”, σαν να μην μπορούμε να δεχτούμε αυτό που είναι.

Πολύτιμα και διαχρονικά σύμβολα που ορίζουν τον μύθο και την ιστορία του ανθρώπου, τοποθετούνται ως ερωτήματα, αλλά και ως πεδία έρευνας. Ένα μήλο ορίζεται ως “πολύτιμα ένοχο”, γιατί ένα στόμα το δάγκωσε, ένας κρίνος “αθωώθηκε”, γιατί μία μύτη τον μύρισε, ένα παγόνι έγινε σύμβολο ομορφιάς, όταν ένα μάτι το είδε, όταν η καρδιά σταμάτησε έγινε ψυχή ... Αυτές οι δηλώσεις που προκύπτουν από ένα αντικείμενο προς παρατήρηση μέσα από την ιστορία της ανθρώπινης νόησης γίνονται πεδίο παρατήρησης και διερεύνησης του πολύτιμου.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture