Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση για τις "Zωγραφικές γιγαντοαφίσες των κινηματογράφων της Αθήνας 1950-1975"

Εκδήλωση για τις "Zωγραφικές γιγαντ...

Την Παρασκευή 3/3/2017 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Στις 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο,  «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων συνεχούς δημιουργικής παρουσίας του στο χώρο του Πολιτισμού, έχει καλέσει τον κ. Χρήστο Φ. Μαργαρίτη να παρουσιάσει το θέμα που, έχει ιδιαίτερα μελετήσει και αναδείξει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «Οι ζωγραφικές γιγαντοαφίσες των κινηματογράφων της Αθήνας 1950-1975».

Στην παρουσίαση θα γίνει προβολή αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ και παλαιών ταινιών.

Την Παρασκευή 3/3/2017 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στην Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, στην Αθήνα. Τηλ. 210 3453111.

Είσοδος Ελεύθερη.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο απόγευμα, με μνήμες Κινηματογράφου, αλλά και πρωτόγνωρες εμπειρίες ζωγραφικής...

Χρήστος Φ. Μαργαρίτης, Αλέξανδρος Γερ. Μακρής και Συνεργάτες.

*Όπως είχε πει η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη το 1993, «όταν τα όνειρα διοχετεύονταν σε αίθουσες κινηματογράφων, όταν το δάκρυ "εκείνης" κυλούσε από τα μάτια μας, και το μαχαίρι "εκείνου" σημάδευε την καρδιά μας, η φυγή άρχιζε από το πρώτο εκείνο βλέμμα που ακουμπούσαμε στις τεράστιες ζωγραφιές στην πρόσοψη του σινεμά και που φορές περνάγαμε να ξαναδούμε.

Η φυγή και το όνειρο συνεχίζονται ακόμη για μερικούς. Και κάποιοι ξεχασμένοι ρομαντικοί ψάχνουν ακόμη στο τέλος του έργου για τη μισοσκισμένη γιγαντοαφίσα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture