Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11-12/2 ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥ...

Συναυλίες σε Μουσείο, Καθολικό Ναό και διήμερο με Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Το Καρναβάλι των Μικρών συνεχίζεται δυναμικά το σαββατοκύριακο με την κεντρική Καρναβαλούπολη που θα στηθεί στα Ψηλαλώνια, από τις 11 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι προσφέροντας πολλές δράσεις και εκπλήξεις στα παιδιά.

*Συνάμα έχει ξεκινήσει στην Αγορά Αργύρη η έκθεση των φετινών στολών των πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού. Το σαββατοκύριακο λειτουργεί 10-14.00 και 18.00-22.00.

Το Σάββατο στις 18.00 με σημείο έναρξης την πλατεία Αγίας Σοφίας και κατεύθυνση την πλατεία Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί μία νέα καρναβαλική δράση όπου πρωτοστατούν οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι της Πάτρας, «Το Γαιτανάκι της ζωής».

*Το 2ο Μπουρμπούλι για φέτος θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2017 μετά τις 21.00 στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων. Θα τραγουδήσουν οι Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Λάκης Τζορντανέλι και Γιώργος Πολυχρονιάδης. Τίτλος του «Τα καλύτερα μας χρόνια».

Διαβάστε ακόμα:

Τέσσερα Μπουρμπούλια θα γίνουν φέτος

*Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α’, τη νέα του παραγωγή, τη «Λόλα Μπλάου» του Γκέορκ Κράισλερ σε σκηνοθεσία του Michael Seibel που μιλά για την αληθινή ιστορία της Βιεννέζας αλλά με εβραϊκή καταγωγή τραγουδίστριας Λόλα Μπλάου. Παίζει και τραγουδά η εξαιρετική Κατερίνα Γιαμαλή. Την μετάφραση του κειμένου υπογράφει η Κοραλία Σωτηριάδου, σύζυγος του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Τη Δευτέρα 13/2 και την Τρίτη 14/2 στις 21.00. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως και τις 7/3.

Διαβάστε επίσης:

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ "ΛΟΛΑΣ ΜΠΛΑΟΥ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ- ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

*Στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το Σάββατο 11/2 στις 21.30 και την Κυριακή 12/2 στις 20.30, παίζεται η παράσταση «Οι 100 ρόλοι που δεν έπαιξα» με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου. Η μουσική είναι του Θέμη Καραμουρατίδη. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν στις 18 και 19/2.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω στο θέατρο act

*Επίσης στο act, για τα παιδιά, υπάρχει η παράσταση «Πήτερ Μπαμ: Funny Magic Show 2», με τον καλύτερο κλόουν-μάγο της χώρας! Το Σάββατο στις 18.00! Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037. Γενική είσοδος 6€.

*Στο Λιθογραφείον στη Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, το Σάββατο 11/2 στις 21.30 και την Κυριακή 12/2 στις 20.00  φιλοξενείται η παράσταση με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου «La Cocinera». Το έργο μιλά για την ιστορία της Κούβας μετά την Επανάσταση μέσα από τον αγώνα μιας γυναίκας. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: LA COCINERA με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Λιθογραφείο

*Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας αυτή τη Δευτέρα 13/2 προβάλλει στα Στερ/Odeon την Ισλανδική ταινία σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι «Virgin Mountain – Καρδιά βουνό». Στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Διαβάστε ακόμα:

H βραβευμένη Ισλανδική κομεντί «Καρδιά Βουνό – Fusi» αυτή τη Δευτέρα, από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Κανονικά συνεχίζονται οι 3 προβολές κάθε Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

*Στο Πάνθεον στη Γούναρη, το Σάββατο 11/2 στις 20.00 παρουσιάζεται η παράσταση των 10 ομάδων που προκρίθηκαν στο 9ο Φεστιβάλ σατυρικού θεάτρου «Μώμος ο Πατρεύς», στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

*Στο Περί Σκιών στην οδό Νόρμαν, ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Πατρινός επαναλαμβάνει τον «Καραγκιόζη ΑΣΤΡΟ-ναύτη». Το Σάββατο 11/2 στις 12 το μεσημέρι και στις 18.00 το απόγευμα και την Κυριακή 12/2 στις 18.00.

*Στο Επίκεντρο+, στην Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας παρουσιάζει τη φετινή αποκριάτικη παράσταση του για μεγάλους. Τίτλος της, «Η βίλα των οργίων». Το Σάββατο 11/2 στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή 12/2 στις 20.00. Η διασκευή του κειμένου είναι από τον Κωνσταντίνο Μάγνη και η σκηνοθεσία της Όλγας Μοσχόβου.

*Το Σάββατο 11/2 και την Κυριακή 12/2 στην αίθουσα Τόλης Νομικός της Πολυφωνικής Χορωδίας στην Κορίνθου και Γούναρη πραγματοποιείται το 3ο Patras Music Festival 2017 “6 Χορδές μία ορχήστρα”. Περιλαμβάνει συναυλία με τον Μιχάλη Τσακίρη το Σάββατο στις 20.30 και συναυλία του ορχηστρικού σχήματος Vibrato της Πολυφωνικής. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

*Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, ολοκληρώνεται η έκθεση με έργα 23 εικαστικών δημιουργών που άντλησαν έμπνευση από το βιβλίο του Κώστα Λογαρά «Σάββατα δίχως μύθο» που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1990 και ξαναβγήκε πρόσφατα σε μία προσεγμένη έκδοση από «Το Δόντι» με αφορμή την έκθεση.

Η έκθεση κλείνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, το μεσημέρι, μετά τις 12 μ’ ένα χάπενινγκ. Από την Παρασκευή 17/2 ξεκινά στην Cube η έκθεση της Σοφίας Κυριακού «Το ίχνος του Πολύτιμου».

*Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το σαββατοκύριακο πραγματοποιείται Αποκριάτικο εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά με την Κορίνα Κοτσίρη, κουκλοπαίχτρια και ηθοποιό.

*Το Σάββατο 11/2 μετά τις 19.00 στο auditorium του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το παράρτημα Πατρών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας παρουσιάζουν μία μοναδική μουσική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: την Min-Jung Kym, τον Philippe Mouratoglou, την Ariane Wohlhuter και τον Γιάννη Γεωργιάδη, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα συνοδεύονται από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ

*Την Κυριακή 12/2 στον Καθολικό ναό Αγ. Ανδρέου Πατρών, στις 19.00 η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», παρουσιάζει τη συναυλία «Baroque», με έργα της εποχής μπαρόκ, συνθετών όπως Βιβάλντι.

Διαβάστε επίσης:

ΜΠΑΡΟΚ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "ΘΑΝ. ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ" ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ

*Στο θέατρο Αγορά, στις 20.30 το Σάββατο 11/2 θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Solo X 2» με τον μουσικό Χρήστο Ανεστόπουλο και τον χορογράφο, χορευτή Γιάννη Αντωνίου.

*Στο Ghetto το Σάββατο το βράδυ θα εμφανιστούν live οι Αιγιώτες Les SkartOi!

*Στο Disco Room την Κυριακή 12/2 μετά τις 21.00 θα τραγουδήσει ο Χρήστος Δάντης.

*Την Κυριακή 12/2 η Κοινο-Τοπία διοργανώνει ένα απογευματινό αφιερωμένο στην ερωτική/ αφηγηματική μελοποιημένη ποίηση. Στις 19.00 στο θέατρο Αγορά, Καραισκάκη 149, στην Πάτρα.

*Τέλος την Τρίτη 14/2 στις 22.00 στο μπαρ Lennon, θα παρουσιάσει stand up comedy ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

*Την Τετάρτη 15/2 στις 20.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, η 1η φετινή αποκριάτικη παράσταση από την Χορωδία Ορφέας Πατρών με τίτλο «Τσιγγάνικος έρωτας».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο act.

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο act.

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο act.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture