Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ του Ιρανού Φαραντί "Ο Εμποράκος" από την Πέμπτη στο Πάνθεον

Πάτρα: Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ του Ιρ...

Στις 20.00 και στις 22.10 - Στις 18.00 προβάλλεται η "Jackie"

Η νέα ταινία του βραβευμένου Ιρανού δημιουργού Ασγκάρ Φαραντί, «Ο Εμποράκος – The Salesman» που προβάλλεται ήδη από τις 12 Ιανουαρίου 2017 στις Αθηναικές κινηματογραφικές αίθουσες, έρχεται και στην Πάτρα, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον (Γούναρη και Κανακάρη) από αυτή την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017.

Θα προβάλλεται στις 20.00 και στις 22.10 το βράδυ.

Πρόκειται για το νέο αξιόλογο φιλμ του Ιρανού σκηνοθέτη, δημιουργού των ταινιών «Ένας Χωρισμός» (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και Χρυσή Άρκτος καλύτερου φιλμ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου) και «Το Παρελθόν». Την ταινία «Ένας Χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί, την είχαμε δει στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας από την Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών.

«Ο Εμποράκος» που αρχικά ξεχώρισε στο περσινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών όπου και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου σεναρίου & καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις και μάλιστα λογίζεται και φαβορί, το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (η απονομή είναι στις 26 Φεβρουαρίου 2017).

Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

Την ταινία διανέμει η εταιρεία διανομής Seven Films.

Τρία χρόνια λοιπόν μετά το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Το Παρελθόν - Le Passé» με την Μπερενίς Μπεζό, ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Ο Εμποράκος - The Salesman» που ήδη ξεκίνησε να παίζεται και στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών. Η ταινία προβλήθηκε και στο πλαίσιο του 57ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λόγω της απαγόρευσης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ σε πολίτες 7 μουσουλμανικών χωρών, ανάμεσα τους και το Ιράν, ο Φαραντί δεν θα μπορέσει, αν όντως ισχύσει η απαγόρευση να πάει στην απονομή των Όσκαρ. Μάλιστα ο Φαραντί τυγχάνει πλέον και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ.

Στο φιλμ «Ο Εμποράκος / The Salesman – Forushande» σε σκηνοθεσία και σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί, πρωταγωνιστούν οι: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταράνεχ Αλιντούστι, Μπαμπάκ Καρίμι, Μίνα Σαντάτι.

Πρόκειται για συμπαραγωγή του Ιράν και της Γαλλίας.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

*Στο μεταξύ από 2 Φεβρουαρίου, στο Πάνθεον θα συνεχιστεί στην απογευματινή προβολή των 18.00, για 2η εβδομάδα η ταινία "Jackie" του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν με την εξαιρετική ερμηνεία της υποψήφιας για Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της Τζάκι Κένεντι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture