Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο εκκεντρικός Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνει Πρόεδρος του 70ου Φεστιβάλ των Καννών

Ο εκκεντρικός Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνε...

Την ταινία του «Julieta» είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο στην Πάτρα στα Στερ/Odeon

Μπορεί να αργεί ακόμα μιας και κάθε χρόνο διοργανώνεται μέσα στο Μάιο, ωστόσο ανακοινώθηκε ποιος θα είναι ο φετινός πρόεδρος του.

Ο λόγος για το περίφημο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών που μάλιστα αισίως φτάνει στα 70 του χρόνια. Φέτος όπως έγινε γνωστό, πρόεδρος του θα είναι ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος μπορεί να μην έχει κερδίσει (ακόμη) τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, ωστόσο έχει βρεθεί πριν δέκα χρόνια με καλή παρέα στο πόστερ του Φεστιβάλ κι έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής και πάλι στο παρελθόν, όπως θυμίζει η ανάρτηση του flix.gr.

Τώρα για την 70η διοργάνωση του Φεστιβάλ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνειτα καθήκοντα του προέδρου κι όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την δυνατότητα να γιορτάζω την 70η επέτειο του Φεστιβάλ των Καννών από μια τόσο προνομιακή θέση. Είμαι ευγνώμων, τιμημένος και συγκινημένος. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που η θέση του προέδρου συνεπάγεται κι ελπίζω να είμαι άξιος της ευθύνης. Το μόνο που μπορώ να πως είναι ότι θα αφοσιωθώ ψυχή και σώματι σε αυτό τον σκοπό που είναι μαζί προνόμιο κι απόλαυση».

Ο 68χρονος σήμερα Αλμοδόβαρ έχει βρεθεί μέχρι τώρα 5 φορές στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών με τα φιλμ «Όλα για τη Μητέρα μου», «Volver», «Ραγισμένες Αγκαλιές», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και την «Julieta» που είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε ενώ η εξαιρετική ταινία του «Κακή Εκπαίδευση» ήταν η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ το 2004.

Το φεστιβάλ των Καννών θα ξεκινήσει φέτος στις 17 Μαΐου 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture