Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνημα με πάνω από 30.000 εισιτήρια πανελλαδικά για το φιλμ «Διχασμένος – Split»

Ξεκίνημα με πάνω από 30.000 εισιτήρια πα...

Παίζεται και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon όπου ήδη το είδαν πάνω από 1500 θεατές

Ο σκηνοθέτης της «Έκτης Αίσθησης» Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ξαναβρίσκει κάτι από το χαμένο εδώ και καιρό στιλάτο σασπένς του, αν και δεν μπορεί να γίνει ολότελα πειστικός. Αυτά έγραψε χαρίζοντας του δυόμιση αστέρια το περιοδικό Αθηνόραμα για το ενδιαφέρον και πρωτότυπο όπως λέγεται θρίλερ – περιπέτεια «Διχασμένος – Split» μ’ έναν αγνώριστο Τζέιμς Μακ Αβόι, στο ρόλο ενός νεαρού άνδρα με σοβαρότατη διαταραχή προσωπικότητας.

Η ταινία όπου επίσης παίζουν οι Άνια Τέιλορ-Τζόι και Μπέτι Μπάκλεϊ, προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 26/1 στις ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε) και τα έχει πάει περίφημα εισπρακτικά καθώς το πρώτο τετραήμερο της σε 56 αίθουσες πανελλαδικά έφτασε τα 31.000 εισιτήρια. Πήγε πολύ καλά και στην Πάτρα με περισσότερα από 1500 εισιτήρια.

Διάρκεια: 117 λεπτά.

Στις ΗΠΑ το «Split» ήρθε 1ο στο box office, για 2ο σαββατοκύριακο με 25,6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, φτάνοντας συνολικά έως τώρα τα 77,4 συν άλλα περίπου 24 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το φιλμ έπεσε μόλις κατά 33% το 2ο σαββατοκύριακο προβολής του, κρατήθηκε δηλαδή εξαιρετικά καλά.

Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Μ. Νάιτ Σιάμαλαν επέστρεψε λοιπόν με ένα θρίλερ για γερά νεύρα που η εφημερίδα The Guardian ήδη χαρακτήρισε ως «υποδειγματική μίξη Χίτσκοκ και τρόμου».

Ο Τζέιμς Μακ Αβόι υποδύεται το ρόλο του Κέβιν, ενός νεαρού που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας.

Στο μεταξύ το «A Dog’s Purpose – Ο Καλύτερος Φίλος μου» που έχει συγκινήσει τους φιλόζωους σινεφίλ (παίζεται και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon) στο ξεκίνημα του στα Αμερικάνικα ταμεία έκανε εισπράξεις 19 εκατομμυρίων δολαρίων παίρνοντας τη 2η θέση στο box office, το τριήμερο 27-29 Ιανουαρίου 2017. H σκηνοθεσία είναι του Σουηδού Λάσε Χάλστρομ και μεταξύ των ηθοποιών που παίζουν είναι και ο Ντένις Κουέιντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture