Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΙΛΜ "JACKIE" MΕ ΤΗ ΝΑΤΑΛΙ ΠΟΡΤΜΑΝ

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΙΛΜ &q...

Η ταινία κέρδισε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ

Με ενδιαφέρον αναμένουν και οι Πατρινοί σινεφίλ την ταινία «Jackie» σε σκηνοθεσία του 40χρονου Χιλιανού δημιουργού Pablo Larrain, με την βραβευμένη με Όσκαρ για τον «Μαύρο Κύκνο» Νάταλι Πόρτμαν, η οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα της μικρό κορίτσι με το «Leon» πλάι στον Ζαν Ρενό, να είναι εκπληκτική και «εύθραυστη» όπως λέγεται ως Τζάκι Κένεντι.

Η ταινία σε διανομή της Feelgood, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 και στην Πάτρα θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Πάνθεον (στη 2η αίθουσα του που λειτουργεί αμιγώς ως κινηματογραφική) στη Γούναρη και Κανακάρη. Οι ώρες προβολής θα είναι 20.00 και 22.00 η βραδινή.

Το φιλμ που στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 11,5 εκατομμύρια δολάρια, σε 7 εβδομάδες προβολής, αφηγείται το χρονικό που ακολουθεί τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, John Kennedy στο Ντάλας το Νοέμβριο του 1963 και το πένθος και την αγωνία της συζύγου του να παρηγορήσει τα παιδιά της και να προσδιορίσει την πολιτική κληρονομιά του συζύγου της. Η συγκλονιστική και αριστοκρατική Natalie Portman κέρδισε υποψηφιότητα στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία κέρδισε ακόμη 2 υποψηφιότητες στην 89η απονομή των βραβείων Όσκαρ, για τη μουσική (Mica Levi) καθώς και για τα κοστούμια (Madeline Fontaine).

Ο Πάμπλο Λαρέν παρότι κάποια στιγμή ακούστηκε ότι ίσως να προτεινόταν για το Όσκαρ σκηνοθεσίας, δεν τα κατάφερε τελικά ενώ έκπληξη αποτέλεσε και το ότι το φιλμ δεν πήρε υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Η διάρκεια του είναι 99 λεπτά.

Παίζουν ακόμα οι: Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup που υποδύεται τον δημοσιογράφο που παίρνει συνέντευξη από την Τζάκι μετά την δολοφονία του συζύγου της, ο John Hurt, ο Richard E. Grant ενώ τον Πρόεδρο Κένεντι υποδύεται ο Caspar Phillipson και τον Λύντον Τζόνσον που ανέλαβε στη συνέχεια την Αμερικανική Προεδρία ο John Carroll Lynch.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture