Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Η Χορεύτρια - La Danseuse» θα προβάλλεται στην απογευματινή προβολή στο Πάνθεον από 19/1

Πάτρα: «Η Χορεύτρια - La Danseuse» θα πρ...

Παίζουν οι Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί και Λίλι - Ρόουζ Ντεπ, η οποία είναι κόρη του σταρ Τζόνι Ντεπ

Η αξιόλογη ταινία «Η Χορεύτρια - La Danseuse», ένα δραματικό φιλμ Γαλλικής παραγωγής 2016, διάρκειας 108 λεπτών που βγήκε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά στις Αθηναικές αίθουσες σε διανομή της Seven Films, έρχεται στην Πάτρα και θα προβληθεί στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη, στις 18.15 από αυτή την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017.

Η σκηνοθεσία είναι της Στέφανι Ντι Τζιούστο και παίζουν οι: Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί και Λίλι - Ρόουζ Ντεπ, η οποία είναι κόρη του σταρ Τζόνι Ντεπ και ανερχόμενο ταλέντο.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή της πρωτοπόρου χορεύτριας και ειδώλου της μπελ επόκ, Λόι Φούλερ, η οποία από την αγροτική Αμερική βρέθηκε στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης και κατόπιν στα Φολί Μπερζέρ και στην Όπερα του Παρισιού.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία. Σινεφίλ που είδαν την ταινία, ευχαριστήθηκαν την υπέροχη μουσική της που δένει άψογα με τον ατέλειωτο χορό, τις επίσης υπέροχες ερμηνείες και την άψογη αναπαράσταση της εποχής.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για μία κινηματογραφικά συντηρητική αλλά καλοστημένη βιογραφία που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά. «Η Χορεύτρια» ήταν η ταινία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ είχε προβληθεί με επιτυχία και στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ των Κανών.

Να προσθέσουμε ότι η ταινία «Η Χορεύτρια» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Παριζιάνας φωτογράφου και σκηνοθέτιδας Stéphanie Di Giusto.

Στο Πάνθεον από την Πέμπτη 19/1 στις 20.00 και στις 22.00, θα παίζεται και η ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος Εγώ» με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη (διανομή από την Feelgood). Στην ταινία κρατά ένα ρόλο και ο Γάλλος σταρ Φρανσουά Κλουζέ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture