Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοινοτικόν: Ερώτηση για τη χρήση πεζοδρόμων και πλατειών στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας στο δημοτικό συμβούλιο

Κοινοτικόν: Ερώτηση για τη χρήση πεζοδρό...

Προτεραιότητα αποτελούν οι κανόνες χρήσης αυτών των χώρων

Η απόφαση χρήσης πεζοδρόμων και πλατειών στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας που θα θέτει κανόνες χρήσης αυτών των χώρων αποτελούν το αντικείμενο ερώτησης που καταθέτει προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ο επικεφαλής της Κίνησης «Κοινοτικόν» Θεόδωρος Ντρίνιας στην κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων. Στην ερώτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Από το Μάρτιο του 2016 δημοσιοποιήθηκε ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να φέρει προς συζήτηση κανονιστική απόφαση χρήσης πεζοδρόμων και πλατειών στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας που θα θέτει κανόνες χρήσης αυτών των χώρων.

Σε προφορική ερώτησή μας στις αρχές καλοκαιριού για το χρόνο που θα κατατεθεί η πρότασή σας σε συζήτηση, λάβαμε την απάντηση ότι «θα γίνει πολύ σύντομα».

Τρεις μήνες μετά, με νέα γραπτή ερώτησή μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη της καθυστέρησης και απάντησε «πολύ σύντομα» ενώ πριν τις γιορτές σε συνεχείς προφορικές ερωτήσεις προς τον αντιδήμαρχο και τον ίδιο το Δήμαρχο δεν λάβαμε καμιά απολύτως απάντηση.

Κι ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και ημερίδες για το ζήτημα (ΤΕΕ), το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει τίποτε ακόμη για τη διάταξη-φάντασμα, ενώ σε χθεσινό ρεπορτάζ εφημερίδας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πάλι βάζει σε ορίζοντα «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες» την παρουσίαση του κανονισμού!

Και όλα αυτά ενώ: α) φέρεται να έχει λήξει η προηγούμενη κανονιστική διάταξη, β) οι κάτοικοι σε περιοχές που υπάρχει θέμα αρμονικής συμβίωσης με τα καταστήματα αναψυχής είναι ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι για τη νέα εαρινή-θερινή σεζόν και ετοιμάζονται για νέο γύρο αγρύπνιας ή δυσκολίας πρόσβασης στα σπίτια τους και γ) τέλος, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης αναψυχής και οι δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτά, ιδιαίτερα σε περιοχές που ο νέος κανονισμός, σύμφωνα με φήμες (καθώς εμείς σαν παράταξη τίποτε επίσημο δεν έχουμε δει), πρόκειται να απαγορεύσει ή περιορίσει αυστηρά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μένουν μετέωροι καθώς δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν σε 3-4 μήνες από σήμερα.

Για αυτούς τους λόγους, κα Πρόεδρε, ρωτάμε για πολλοστή φορά τον ίδιο το Δήμαρχο, πότε θα έρθει σε συζήτηση η εν λόγω κανονιστική διάταξη και περιμένουμε μια σαφή απάντηση, 10 μήνες μετά την παρουσίαση του ζητήματος από την ίδια τη δημοτική αρχή!

Ελπίζουμε να γίνεται κατανοητό ότι η παράταση του θέματος και απαντήσεις του τύπου «πολύ σύντομα» αποτελούν, επαναλαμβάνουμε 10 μήνες μετά, σημάδι εμπαιγμού των παρατάξεων, των κατοίκων και των επαγγελματιών και εργαζομένων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: "Στρώνονται" τα πεζοδρόμια στην... διανοιγμένη Κανακάρη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοτικόν: Ερώτηση για τις αστικές συγκοινωνίες στο δημοτικό συμβούλιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις