Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΗ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BOX OFFICE 2016

Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΗ "...

Η ταινία έκοψε 333.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Ήταν ένα «επικοδραματικό γουέστερν», όπως γράφτηκε και μία ταινία με την εκπληκτική ερμηνεία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο ενός υπαρκτού προσώπου, του Hugh Glass που ήταν κυνηγός γούνας και ιχνηλάτης στις αρχές του 19ου αιώνα στην αχανή Αμερικανική Δύση.

Ο λόγος για το φιλμ «Η Επιστροφή – The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου που αναδείχθηκε ως το πιο εμπορικό για το 2016 στα ελληνικά ταμεία με 333.000 εισιτήρια. H ταινία είχε βγει στην Ελλάδα σε διανομή της Odeon και είχε προβληθεί και στην Πάτρα στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε με μεγάλη επιτυχία. Πολύς λόγος έγινε και για την περιβόητη και αληθοφανή σκηνή της πάλης του Ντι Κάπριο με την αρκούδα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταινία με την καλλιτεχνική, ποιητική ματιά, που είχε και διάρκεια δυόμιση και πλέον ώρες, όχι μόνο ήρθε 1η σε εισιτήρια στην Ελλάδα αφήνοντας πιο πίσω εμπορικά μεγαθήρια όπως το «Ψάχνοντας τη Ντόρι» της Ντίσνει που πλησίασε τα 300.000 εισιτήρια ή τα «Batman v Superman, η αυγή της δικαιοσύνης» και «Deadpool» αλλά και διεθνώς σημείωσε εμπορική επιτυχία αντάξια ενός blockbuster καθώς οι συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις, όπως αναφέρει το boxofficemojo, έφτασαν τα 533 εκατομμύρια δολάρια.

Δημοσίευμα για τις εμπορικότερες ταινίες του 2016 είχε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σήμερα 4/1/2017 όπου τονίζεται πάντως πως φέτος τα Χριστούγεννα παρά την παρήγορη εμπορική επιτυχία της «Ρόζας της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα που οδεύει για τα 200.000 εισιτήρια, εν τούτοις ο κόσμος ναι μεν πήγε σινεμά τις γιορτές αλλά αισθητά λιγότερο σε σχέση με πέρυσι, λόγω προφανώς της οικονομικής κρίσης.

*Η ταινία "Η Επιστροφή" στην απονομή των 88ων Όσκαρ κέρδισε τα βραβεία της καλύτερης σκηνοθεσίας, διεύθυνσης φωτογραφίας και α’ ανδρικού ρόλου για τον DiCaprio.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture