Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Oscar 2017: Αλήθεια πόσες ψήφους χρειάζεται κάποιος για να βρεθεί υποψήφιος;

Oscar 2017: Αλήθεια πόσες ψήφους χρειάζε...

Οι φετινές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Mε τις αλλαγές που σημειώθηκαν στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών, (τα μέλη πλέον φτάνουν σε αριθμό τα 6.687) πολλοί σινεφίλ και όχι μόνο διερωτώνται, τι χρειάζεται κανείς για να βρεθεί στις τελικές υποψήφιες πεντάδες της Οσκαρικής κούρσας;

Σε λίγες μόνο μέρες και για την ακρίβεια την Κυριακή 8/1 θα πραγματοποιηθεί η 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στις 24 Ιανουαρίου θα έχουμε την ανακοίνωση των φετινών Οσκαρικών υποψηφιοτήτων και στις 26 Φεβρουαρίου 2017 η κούρσα των βραβείων θα κορυφωθεί με την μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς, την απονομή των 89ων βραβείων Όσκαρ.

Μετά το φιάσκο των «Οscars so white» τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η Ακαδημία απολογήθηκε για τις «λευκές» της Οσκαρικές υποψηφιότητες), και αναγκάστηκε να αλλάξει τις δομές του οργανισμού, επιτρέποντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών που θα ενίσχυαν τη διαφορετικότητα, ποια είναι η τωρινή της εικόνα; Πόσοι ψηφίζουν και πώς καθορίζεται η ψηφοφορία;

Το σάιτ The Wrap έκανε μία αναλυτική έρευνα και ανακάλυψε τα ακόλουθα:

Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημονών είναι πλέον 6.687.

Πόσες ψήφους χρειάζεται κάποιος για να βρεθεί υποψήφιος; Εξαρτάται σε ποια από τις 24 κατηγορίες διαγωνίζεται, αλλά το νούμερο είναι σοκαριστικά μικρό.

Αυτό έχει να κάνει και με τους κανόνες με τους οποίους η Ακαδημία καταμετρά τις ψήφους (κάθε ψηφοφόρος καταγράφει 5 επιλογές και υπάρχει point system στην αξιολόγησή τους), αλλά και με τον κανονισμό που θέλει να προτείνουν για υποψηφιότητα τα μέλη κάθε κατηγορίας ξεχωριστά για τους συναδέλφους τους (και μόνο μετά, στην τελική ευθεία για τα ίδια τα βραβεία, ψηφίζουν όλοι για όλους).

Με αυτό τον τρόπο, απαιτούνται λιγότερες από 100 ψήφοι για να βρεθείς προτεινόμενος - εκτός από τις 5 βασικές πεντάδες: Α' και Β' ανδρικού ρόλου, Α' και Β' γυναικείου ρόλου και αυτή της Καλύτερης Ταινίας.

Για να κερδίσεις υποψηφιότητα στις κατηγορίες των ηθοποιών χρειάζεσαι 194 ψήφους. Για την πεντάδα της Καλύτερης Ταινίας χρειάζεσαι 335. Για να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους σκηνοθέτες κάποιος χρειάζεται 79.

Και σε μία κατηγορία χρειάζεσαι μόνο.... 7.

Παρουσιαστής της φετινής τελετής των Όσκαρ θα είναι ο Τζίμι Κίμελ.

Πηγή: flix.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture